Grillet kylling med sitrongress
Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillkylling med sitrongress. Perfekt for sommergrilling og enkel å lage! Oppdag vår enkle oppskrift nå.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 stilker sitrongress, skrelt og hakket
- 1 Thai fugleråpe, frøet og hakket
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 1 teskje revet ingefær
- 1 spiseskje fiskesaus
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 ½ teskje østerssaus
- 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i tynne strimler
- grillspyd
Fremgangsmåte
- 1Knus shallot, sitrongress, chilipepper, hvitløk og ingefær til en grov pasta i en morter og støter. Bland inn fiskesaus, vegetabilsk olje, sukker og østerssaus.
- 2Legg kyllingstrimler i en stor, lufttett plastpose; tilsett pastaen og vend godt slik at det dekker kjøttet. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst én time.
- 3Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
- 4Tre den marinerte kyllingen på spyd. Grill til kyllingen er gyllenbrun, ca. 2 til 4 minutter på hver side.

