Grillet kylling med sitrongress

Grillet kylling med sitrongress

Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillkylling med sitrongress. Perfekt for sommergrilling og enkel å lage! Oppdag vår enkle oppskrift nå.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 stilker sitrongress, skrelt og hakket
  • 1 Thai fugleråpe, frøet og hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1 teskje revet ingefær
  • 1 spiseskje fiskesaus
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1 ½ teskje østerssaus
  • 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i tynne strimler
  • grillspyd

Fremgangsmåte

  1. 1Knus shallot, sitrongress, chilipepper, hvitløk og ingefær til en grov pasta i en morter og støter. Bland inn fiskesaus, vegetabilsk olje, sukker og østerssaus.
  2. 2Legg kyllingstrimler i en stor, lufttett plastpose; tilsett pastaen og vend godt slik at det dekker kjøttet. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst én time.
  3. 3Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
  4. 4Tre den marinerte kyllingen på spyd. Grill til kyllingen er gyllenbrun, ca. 2 til 4 minutter på hver side.