En enkel Shepherd's Pie med hvitløk Romano-poteter
oppskrift på en enkel shepherd's pie med kremete romano poteter og hvitløk, perfekt for en rask og smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1/2 kopp hakket løk
- 1 teskje tørket rosmarin
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 (8 unser) boks tomatsaus
- 1 (14,5 unser) boks hakkede tomater, drenert
- 2 (15 unser) bokser blandede grønnsaker, drenert
- 2 pund røde poteter
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp revet Romano-ost
- 2 ss finhakket hvitløk
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørket oregano
- 1/3 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en middels stor ildfast form lett.
- 2Legg storfekjøtt og løk i en stekepanne over middels varme. Krydre med rosmarin og basilikum. Kok til storfekjøttet er jevnt brunt; sil av fettet. Bland inn tomatsaus, hakkede tomater og blandede grønnsaker. Kok og rør til grønnsakene er gjennomvarme. Overfør til den ildfaste formen.
- 3Legg potetene i en kjele med nok vann til å dekke, og kok opp. Kok i 10 minutter, eller til de er møre. Ta av varmen og sil av vannet. Bland inn smør, Romano-ost, hvitløk, salt, oregano og melk i kjelen. Mos sammen med en potetstapper. Legg de moste potetene over storfekjøttet og grønnsakene.
- 4Stek i 30 minutter i den forvarmede ovnen. Skru ovnen til grill, og fortsett å steke i 3 minutter, til potetene er gyldne.



