Penne Puttanesca med kylling

Penne Puttanesca med kylling

Lær hvordan du lager en smakfull penne puttanesca med kylling. En enkel og rask rett som passer til hverdag eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 12 unser penne rigate pasta
  • 1 1/4 pund skinn- og benfri kyllinglår, skåret i 1/2-tommers biter
  • 1 boks á 2 unser ansjos, drenert, oljen satt til side, hakket
  • 6 hvitløksfedd, hakket
  • 1 boks á 28 unser knuste tomater med tilsatt puré
  • 1 kopp Kalamata-oliven uten stein, delt i to
  • 1/4 kopp kapers, drenert
  • 1/2 teskje tørket knust rød pepper
  • 1/3 kopp hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør av og til. Sil av vannet. I mellomtiden, krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp den reserverte oljen fra ansjosene i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett kylling og hakkede ansjoser; stek til kyllingen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i tomater, oliven, kapers og tørket knust rød pepper. La det småkoke over middels varme til det er litt tykkere, og rør av og til, i ca. 5 minutter. Rør inn persille og den avsilte pastaen, og vend godt slik at det blir dekket. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør av og til. Sil av vannet.
  3. 3I mellomtiden, krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp den reserverte oljen fra ansjosene i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett kylling og hakkede ansjoser; stek til kyllingen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i tomater, oliven, kapers og tørket knust rød pepper. La det småkoke over middels varme til det er litt tykkere, og rør av og til, i ca. 5 minutter. Rør inn persille og den avsilte pastaen, og vend godt slik at det blir dekket. Smak til med salt og pepper.