
Penne Puttanesca med kylling
Lær hvordan du lager en smakfull penne puttanesca med kylling. En enkel og rask rett som passer til hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 unser penne rigate pasta
- 1 1/4 pund skinn- og benfri kyllinglår, skåret i 1/2-tommers biter
- 1 boks á 2 unser ansjos, drenert, oljen satt til side, hakket
- 6 hvitløksfedd, hakket
- 1 boks á 28 unser knuste tomater med tilsatt puré
- 1 kopp Kalamata-oliven uten stein, delt i to
- 1/4 kopp kapers, drenert
- 1/2 teskje tørket knust rød pepper
- 1/3 kopp hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør av og til. Sil av vannet. I mellomtiden, krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp den reserverte oljen fra ansjosene i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett kylling og hakkede ansjoser; stek til kyllingen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i tomater, oliven, kapers og tørket knust rød pepper. La det småkoke over middels varme til det er litt tykkere, og rør av og til, i ca. 5 minutter. Rør inn persille og den avsilte pastaen, og vend godt slik at det blir dekket. Smak til med salt og pepper.
- 2Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør av og til. Sil av vannet.
- 3I mellomtiden, krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp den reserverte oljen fra ansjosene i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett kylling og hakkede ansjoser; stek til kyllingen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i tomater, oliven, kapers og tørket knust rød pepper. La det småkoke over middels varme til det er litt tykkere, og rør av og til, i ca. 5 minutter. Rør inn persille og den avsilte pastaen, og vend godt slik at det blir dekket. Smak til med salt og pepper.




