Kalkunfarse med tomatsaus

Kalkunfarse med tomatsaus

en smakfull oppskrift på kalkunkjøttdeig med tomatsaus, perfekt som hovedrett for hele familien. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund kjøttdeig av kalkun
  • 2. 1 glass på 26 gram med ferdigkjøpt tomatpasta (for eksempel krydret rød pepper eller tomat-basilikum)
  • 3. 3 store egg
  • 4. 1 kopp grovt revet zucchini (omtrent 2 mellomstore)
  • 5. 2/3 kopp kokt hvit ris
  • 6. 1/2 kopp lett fett cottage cheese med store curd
  • 7. 1 spiseskje løkpulver
  • 8. 2 teskjeer tørket timian
  • 9. 1 teskje salt
  • 10. 1/2 teskje pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375°F. Smør lett en 23 x 13 x 8 cm glassform til brød. Legg karbonadedeigen i en stor bolle. Tilsett 1 kopp pastasaus og de resterende ingrediensene. Bland godt. Fordel blandingen i den forberedte formen; smør 1/2 kopp tomatsaus over toppen. Stek til kjøttkaken er fast å ta på og har løsnet fra sidene av formen, og et steketermometer som settes inn i midten viser 160°F, omtrent 1 time og 15 minutter. La den hvile i 5 minutter. Varm opp resten av tomatsausen i en liten kjele over middels varme, og rør av og til. Skjær kjøttkaken i tykke skiver. Server med saus.