
Kalkunfarse med tomatsaus
en smakfull oppskrift på kalkunkjøttdeig med tomatsaus, perfekt som hovedrett for hele familien. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kjøttdeig av kalkun
- 2. 1 glass på 26 gram med ferdigkjøpt tomatpasta (for eksempel krydret rød pepper eller tomat-basilikum)
- 3. 3 store egg
- 4. 1 kopp grovt revet zucchini (omtrent 2 mellomstore)
- 5. 2/3 kopp kokt hvit ris
- 6. 1/2 kopp lett fett cottage cheese med store curd
- 7. 1 spiseskje løkpulver
- 8. 2 teskjeer tørket timian
- 9. 1 teskje salt
- 10. 1/2 teskje pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375°F. Smør lett en 23 x 13 x 8 cm glassform til brød. Legg karbonadedeigen i en stor bolle. Tilsett 1 kopp pastasaus og de resterende ingrediensene. Bland godt. Fordel blandingen i den forberedte formen; smør 1/2 kopp tomatsaus over toppen. Stek til kjøttkaken er fast å ta på og har løsnet fra sidene av formen, og et steketermometer som settes inn i midten viser 160°F, omtrent 1 time og 15 minutter. La den hvile i 5 minutter. Varm opp resten av tomatsausen i en liten kjele over middels varme, og rør av og til. Skjær kjøttkaken i tykke skiver. Server med saus.





