
Eggs over easy
Lær hvordan du lager eggs over easy med denne enkle oppskriften. Ideell for en sunn og rask frokost. Oppdag tips for perfekt resultat hver gang.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 8 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 2 egg (jo ferskere, desto bedre)
- 1 spiseskje usaltet smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en liten non-stick stekepanne på lav varme og tilsett smør. Så snart smøret slutter å skumme, knekk eggene i pannen. Løft håndtaket omtrent en tommel for å la eggene samle seg i det fjerneste hjørnet av pannen. Hold i 30 sekunder eller til eggehvitene begynner å stivne, og senk deretter håndtaket igjen og rist på pannen for å forsikre deg om at det ikke setter seg fast. Krydre med en klype salt og pepper, og fortsett å koke på lav varme til eggehvitene blir ugjennomsiktige. Rist på pannen for å løsne eggene, og løft den deretter opp omtrent en fot over varmen. Nå snur du eggene ved å skyve pannen bortover og samtidig slå den oppover. Når eggene begynner å ta en somersault, løft pannen opp for å møte dem slik at de utsatte eggeplommene får den mykeste landingen mulig. Målet er selvfølgelig å unngå å knuse eggeplommene. Hvis du lykkes, tell sakte til 10, og snu eggene igjen, skyv dem over på en tallerken og server. Hvis eggeplommene går i stykker, gjør som om du hadde planlagt det, stek dem i ett minutt til og server. De vil fortsatt smake fantastisk.



