
Grillet sverdfisk med nicoise-vinaigrette
Lær hvordan du lager en deilig grillet sverdfisk med frisk nicose vinaigrette. Perfekt for sommerens måltider og sunn matglede.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer olivenolje
- To sverdfisksteiker, ca. 2,5 cm tykke
- 1/4 kopp finhakket Kalamata- eller andre saltede svarte oliven
- 1/4 kopp finhakket, avrent hermetisk soltørket rød paprika
- 3 spiseskjeer finhakket fersk persille, helst flatbladet
- 1 spiseskje kapers, avrent og finhakket
- 1 flat ansjosfilet, finhakket
- 1 liten hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
- 2 spiseskjeer finhakket vårløk
- 1 1/2 spiseskje balsamico- eller rødvinseddik
- Sitronbåter som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen eller varm opp en støpejern-grillpanne over moderat høy varme til den er varm. Pensle hver sverdfiskbiff med 1 ½ spiseskje olivenolje og grill dem, tørket av med papir, i 4 til 5 minutter på hver side, eller til de er akkurat gjennomstekt. Mens fisken koker, rør sammen i en liten bolle: oliven, den rødgrillede paprikaen, persillen, kapersene, ansjosen, hvitløkpastaen, vårløken, eddiken, de resterende 3 ½ spiseskjeene olje, samt salt og pepper etter smak. Overfør sverdfisken til tallerkener, øs sausen over, og server med sitronbåter.




