
Klassisk fish and chips
Lær hvordan du lager en autentisk og sprø fish and chips hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Til sausen: Bland majones, gressløk, persille, cornichons, kapers og sitronsaft i en liten bolle. Rør til det er jevnt, og smak til med krydder. Juster smakene etter behov. Overfør til en liten ramekin.
- 22. Til fisken og pommes frites: Bland rismelet, hvetemel, bakepulver og salt, og visp inn nok av club sodaen til å oppnå en tykk røre.
- 33. Hell oljen i en stor sauskjele satt over middels høy varme, og varm opp til en dypfriteringstermometer som er satt i oljen viser 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 44. Dypp et stykke av fisken i røren, og senk det forsiktig ned i den varme oljen. Gjenta med det andre stykket. Friter til det er gyllent og sprøtt, ca. 4 til 6 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp fisken, og legg den på en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å absorbere overflødig olje. Krydre med salt umiddelbart, og overfør deretter til serveringsfat.
- 5Server fisken med tartarsaus, pommes frites og sitronbåter.