
Klassisk fish and chips
Lær hvordan du lager en autentisk og sprø fish and chips hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp majones
- 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
- 1 spiseskje finhakkede cornichons
- 2 teskjeer kapers, grovhakket
- 1 sitron, saftet
- 3/4 kopp rismel
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt, eller etter smak
- 3/4 til 1 kopp club soda
- 8 kopper vegetabilsk olje
- To 170 grams fileter av hvit fisk
- 2 kopper pommes frites, varme
- Sitronbåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Til sausen: Bland majones, gressløk, persille, cornichons, kapers og sitronsaft i en liten bolle. Rør til det er jevnt, og smak til med krydder. Juster smakene etter behov. Overfør til en liten ramekin.
- 2Til fisken og pommes frites: Bland rismelet, hvetemel, bakepulver og salt, og visp inn nok av club sodaen til å oppnå en tykk røre.
- 3Hell oljen i en stor sauskjele satt over middels høy varme, og varm opp til en dypfriteringstermometer som er satt i oljen viser 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 4Dypp et stykke av fisken i røren, og senk det forsiktig ned i den varme oljen. Gjenta med det andre stykket. Friter til det er gyllent og sprøtt, ca. 4 til 6 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp fisken, og legg den på en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å absorbere overflødig olje. Krydre med salt umiddelbart, og overfør deretter til serveringsfat.
- 5Server fisken med tartarsaus, pommes frites og sitronbåter.