Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

Lær hvordan du lager en autentisk og sprø fish and chips hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp majones
  • 2. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
  • 3. 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
  • 4. 1 spiseskje finhakkede cornichons
  • 5. 2 teskjeer kapers, grovhakket
  • 6. 1 sitron, saftet
  • 7. 3/4 kopp rismel
  • 8. 1/2 kopp hvetemel
  • 9. 1/2 teskje bakepulver
  • 10. 1/4 teskje salt, eller etter smak
  • 11. 3/4 til 1 kopp club soda
  • 12. 8 kopper vegetabilsk olje
  • 13. To 170 grams fileter av hvit fisk
  • 14. 2 kopper pommes frites, varme
  • 15. Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Til sausen: Bland majones, gressløk, persille, cornichons, kapers og sitronsaft i en liten bolle. Rør til det er jevnt, og smak til med krydder. Juster smakene etter behov. Overfør til en liten ramekin.
  2. 22. Til fisken og pommes frites: Bland rismelet, hvetemel, bakepulver og salt, og visp inn nok av club sodaen til å oppnå en tykk røre.
  3. 33. Hell oljen i en stor sauskjele satt over middels høy varme, og varm opp til en dypfriteringstermometer som er satt i oljen viser 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 44. Dypp et stykke av fisken i røren, og senk det forsiktig ned i den varme oljen. Gjenta med det andre stykket. Friter til det er gyllent og sprøtt, ca. 4 til 6 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp fisken, og legg den på en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å absorbere overflødig olje. Krydre med salt umiddelbart, og overfør deretter til serveringsfat.
  5. 5Server fisken med tartarsaus, pommes frites og sitronbåter.