Maple-pekannøtt-sundae med kandisert bacon

Maple-pekannøtt-sundae med kandisert bacon

lær hvordan du lager deilige maple-pecan sundes med kandisert bacon. en perfekt dessert for enhver anledning med en unik smak av søtt og salt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • 2 spiseskjeer lønnesirup, delt
  • 3/4 kopp ren lønnesirup (helst av Grade B)
  • 2 kanelstenger, brutt i to
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje finhakket kandisert ingefær
  • 1/2 kopp pekannøtter, ristet
  • Vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Plasser et rist i midten av foliearket. Legg baconbiter på risten. Strø 1 spiseskje lønnesukker jevnt over baconet. Stek til sukkeret er smeltet, ca. 8 minutter. Strø resten av spiseskjeen med sukker over samme side av baconet. Stek til baconet er dypt brunt og glasert, ytterligere 12 til 14 minutter. Ta ut av ovnen. Forvarm grillen. Grill baconet til sukkeret på toppen bobler kraftig, og pass på å unngå brent, i 1 til 2 minutter. La baconet avkjøle helt på risten. Skjær i 6 mm terninger. Bland lønnesirup og kanelstenger i en dyp middels stor kjele og kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke til sausen er tykkere og har redusert til ca. 1/2 til 2/3 kopp, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstengene. Rør inn sitronsaft og ingefær i sausen. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Rør inn pekannøtter og bacon i lønnesausen. Fordel iskremen i dessertskåler. Hell saus over og server.