Apple Crostata

Apple Crostata

Lær hvordan du lager en deilig apple crostata med vår enkle oppskrift. Perfekt for høstsesongen og enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til arbeidsflaten
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 10 spiseskjeer (1 1/4 stikker) usaltet smør, kaldt, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 5. 3 spiseskjeer isvann
  • 6. 2 små Golden Delicious epler, skrelte, delt i to, kjernet og skåret i 1/8-tommers tykke skiver
  • 7. 1 Pippin-eple, skrellet, delt i to, kjernet og skåret i 1/8-tommers tykke skiver
  • 8. 1/4 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 9. 1 teskje fersk sitronsaft
  • 10. 1 stort eggehvite, pisket med 1 spiseskje vann (til eggepensling)
  • 11. 2 spiseskjeer skivede mandler, ristet

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland melet, sukkeret og saltet i en food processor. Tilsett smøret. Pulsér til blandingen ligner en grov melblanding. Tilsett isvannet og pulsér til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. (Hvis deigen fortsatt smuldrer og ikke kan formes til en ball, tilsett en spiseskje til med isvann.) Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time.
  2. 22. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. Bland eplene, 1/4 kopp av sukkeret og sitronsaften i en stor bolle; vend forsiktig for å blande. Sett til side i 10 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, dryss et stort ark med bakepapir med mel og kjevle ut deigen på papiret til en 28 cm runding. Overfør deigen og bakepapiret til et stort, tykt bakebrett. Skje over epleblandingen, og la det være en 5 cm bred kant rundt. Brett deigkanten over fyllet for å danne en 20 cm runding, og la eplene være synlige i midten. Brett deigen løst og klyp kantene for å forsegle eventuelle sprekker. Pensle deigen med eggeblandingen og strø over resten av sukkeret.
  5. 55. Stek crostatan til skorpen er gyllen og eplene er møre, ca. 40 minutter. Overfør bakebrettet til en rist og la den avkjøle i 10 minutter. Bruk en metallspatel for å løsne crostatan fra bakepapiret. La den avkjøle til lunken. Strø over mandlene og server.