Landssaus med pølse og saus

Landssaus med pølse og saus

Lær hvordan du lager en deilig country sausage gravy - perfekt til frokost eller brunsj. En enkel oppskrift på kremet pølsesaus med smak av amerika.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 pund svinepølse
  • 1 løk, finhakket
  • 1 grønn paprika, finhakket
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 2 spiseskjeer hvitløk, finhakket
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • salt og pepper etter smak
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje fersk salvie, finhakket
  • 1 teskje fersk timian, finhakket
  • 2 kopper melk, delt
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • 1/4 kopp fersk persille, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne på middels varme stek svinekjøtt, løk, grønn paprika, rød pepperflak og hvitløk til svinekjøttet er smuldrende. Sil av overflødig fett, men la det være igjen en liten mengde.
  2. 2Bland smør, salt og pepper med kjøttblandingen og rør til smøret smelter. Sikt sakte mel over toppen. Bland forsiktig og la blandingen koke i 5 minutter. Den kan brenne seg, så pass på at den ikke står uten oppsyn. Ikke glem å skrape bunnen av pannen. Tilsett salvie og timian.
  3. 3Rør sakte inn melk, omtrent en halv kopp av gangen, og sørg for at det blandes godt. Når blandingen tykner, tilsett mer melk. Ikke la det koke kraftig, ellers kan det brenne seg. Tilsett kyllingbuljong og la det koke i fem minutter. Igjen, hvis det tykner for mye, tilsett mer melk. Juster smaken med mer salt og pepper etter behov.
  4. 4Rett før servering, tilsett persille og omtrent en kvart kopp mer melk; sausen vil tykne raskt når den avkjøles.