Kyllingfritert biff med kremet saus

Kyllingfritert biff med kremet saus

Lær hvordan du lager saftig chicken fried steak med kremet saus. En smakfull rett som passer perfekt til helgemiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk olje til steking
  • 2. 36 unser rundbiff
  • 3. 2 egg
  • 4. 2 kopper melk
  • 5. 2 kopper hvetemel
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 2 teskjeer malt svart pepper
  • 8. Kremet saus (også kjent som "Cowboy Puddin")
  • 9. 1 kopp rapsolje
  • 10. 1 teskje malt svart pepper
  • 11. 1 spiseskje salt
  • 12. 1 kvart hel melk

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage Kylling Fried Steak: Varm opp en dyp, tung stekepanne med minst 1/2 tomme olje til 170 grader Celsius. Alternativt kan du varme opp olje i en frityrgryte til 170 grader Celsius.
  2. 22. Skjær kjøttet i 1/2 tomme tykke skiver for å lage 6 porsjoner à 170 gram, og fjern eventuelt fett eller brusk. Bank det med den grove siden av en kjøtthammer til det er doblet i størrelse og halvparten så tykt.
  3. 3I en grunn skål, lag en eggeblanding ved å blande eggene og melken.
  4. 4I en annen grunn skål eller panne, lag en krydret brødsmulerøre ved å blande mel, salt og pepper.
  5. 5Dekk kjøttet med den krydrede melblandingen, dypp det i eggeblandingen, og legg det deretter tilbake i melblandingen. Trykk melblandingen inn i kjøttet med fingrene slik at det ikke er noen fuktige områder.
  6. 6Rull umiddelbart kjøttet i den varme oljen, i porsjoner om nødvendig for å unngå overfylling, og stek på den ene siden til det er gyllent og sprøtt; snu deretter og stek resten av veien.
  7. 7Stekekjøttet er ferdig når du løfter det med en tang, og det er stivt, ikke slapt.
  8. 8Hold det varmt mens du lager sausen.
  9. 93. For å lage kremet saus: Bland rapsolje og mel i en kjele, og kok denne rouxen over middels varme til den ser kornete ut og blir lett gyllen i fargen, bare et par minutter.
  10. 10Ta kjelen av varmen.
  11. 11Tilsett pepper og salt, og bland godt.
  12. 12Hell i melken, sett kjelen tilbake på varmen, og øk varmen til høy.
  13. 13Visp til blandingen begynner å koke og tykne.
  14. 14Tilsett varmt vann for å tynne ut sausen hvis den er for tykk.
  15. 15Ta kjelen av varmen for å unngå at den brenner seg.
  16. 16Sausen skal være så tykk som pannekakerøre.
  17. 17Hell sausen over kyllingfritesteken og server.