
Kyllingfritert biff med kremet saus
Lær hvordan du lager saftig chicken fried steak med kremet saus. En smakfull rett som passer perfekt til helgemiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Vegetabilsk olje til steking
- 2. 36 unser rundbiff
- 3. 2 egg
- 4. 2 kopper melk
- 5. 2 kopper hvetemel
- 6. 1 teskje salt
- 7. 2 teskjeer malt svart pepper
- 8. Kremet saus (også kjent som "Cowboy Puddin")
- 9. 1 kopp rapsolje
- 10. 1 teskje malt svart pepper
- 11. 1 spiseskje salt
- 12. 1 kvart hel melk
Fremgangsmåte
- 11. For å lage Kylling Fried Steak: Varm opp en dyp, tung stekepanne med minst 1/2 tomme olje til 170 grader Celsius. Alternativt kan du varme opp olje i en frityrgryte til 170 grader Celsius.
- 22. Skjær kjøttet i 1/2 tomme tykke skiver for å lage 6 porsjoner à 170 gram, og fjern eventuelt fett eller brusk. Bank det med den grove siden av en kjøtthammer til det er doblet i størrelse og halvparten så tykt.
- 3I en grunn skål, lag en eggeblanding ved å blande eggene og melken.
- 4I en annen grunn skål eller panne, lag en krydret brødsmulerøre ved å blande mel, salt og pepper.
- 5Dekk kjøttet med den krydrede melblandingen, dypp det i eggeblandingen, og legg det deretter tilbake i melblandingen. Trykk melblandingen inn i kjøttet med fingrene slik at det ikke er noen fuktige områder.
- 6Rull umiddelbart kjøttet i den varme oljen, i porsjoner om nødvendig for å unngå overfylling, og stek på den ene siden til det er gyllent og sprøtt; snu deretter og stek resten av veien.
- 7Stekekjøttet er ferdig når du løfter det med en tang, og det er stivt, ikke slapt.
- 8Hold det varmt mens du lager sausen.
- 93. For å lage kremet saus: Bland rapsolje og mel i en kjele, og kok denne rouxen over middels varme til den ser kornete ut og blir lett gyllen i fargen, bare et par minutter.
- 10Ta kjelen av varmen.
- 11Tilsett pepper og salt, og bland godt.
- 12Hell i melken, sett kjelen tilbake på varmen, og øk varmen til høy.
- 13Visp til blandingen begynner å koke og tykne.
- 14Tilsett varmt vann for å tynne ut sausen hvis den er for tykk.
- 15Ta kjelen av varmen for å unngå at den brenner seg.
- 16Sausen skal være så tykk som pannekakerøre.
- 17Hell sausen over kyllingfritesteken og server.