Ostefondue

Ostefondue

Lær hvordan du lager en deilig cheese fondue med denne enkle oppskriften. Perfekt for sosial samling eller helgekos. Enkelt å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 12 unser gruyèreost, revet (ca. 4 kopper)
  • 2. 4 unser skarp cheddarost, revet (ca. 1 kopp)
  • 3. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 5. 1 kopp tørr hvitvin
  • 6. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 7. 2 teskjeer dijonsennep
  • 8. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt (valgfritt)
  • 9. Utvalg av dippere, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Vend osten med melet i en bolle. Gni innsiden av en kjele med de kuttede hvitløksidene; kast hvitløken.
  2. 22. Visp vinen, sitronsaften og sennepen i kjelen og la det småkoke over middels varme. Tilsett halvparten av osteblandingen og rør med en tresleiv til det er smeltet. Tilsett resten av osteblandingen og rør til det er jevnt; tilsett muskatnøtt.
  3. 33. Fortsett å koke, rør om, i ytterligere 2 minutter. Overfør til en fonduegryte eller en slow cooker for å holde det varmt. Server med ditt valg av dippere.
  4. 44. Prøv disse uventede dippene:
  5. 55. Isbergsalat
  6. 66. Tørkede fiken
  7. 77. Pasta
  8. 88. Avokado
  9. 99. Perle løk (blanchert)
  10. 1010. Mini hot dogs
  11. 1111. Kandiserte valnøtter
  12. 1212. Gerkiner
  13. 1313. Ananas
  14. 1414. Popcorn
  15. 1515. Bacon
  16. 1616. Shredded wheat (revet hvete)
  17. 1717. Mini bagels
  18. 1818. Smørnut squash (røstet)
  19. 1919. Selleri
  20. 2020. Maiskolbe
  21. 2121. Croissanter
  22. 2222. Druer
  23. 2323. Storfe-jerky