
Kalkunkjøttkake med BBQ-glasur
Lær hvordan du lager en saftig kalkunkjøttfarse med smakfull bbq-glaze. Enkel oppskrift for en velsmakende hovedrett som passer alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 teskjeer olivenolje
- 2 små løk, finhakket
- 3 spiseskjeer hakket frisk persille
- 1 gulrot, hakket
- 680 gram mørkt kjøtt av kalkun, malt
- 3/4 kopp krydrede brødsmuler
- 1/4 kopp ketchup
- 1 stort egg, vispet
- Salt og nykvernet pepper
- BBQ-glaze, oppskrift følger
- 6 skiver bacon
- En 14-unse flaske ketchup
- En 12-unse flaske chilisaus
- 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 1 teskje tørket sennep
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en liten stekepanne over middels-lav varme, tilsett 2 teskjeer olje og varm opp til det glitrer, ca. 2 minutter. Tilsett løken og kok til den er myk og brun, ca. 10 minutter. Tilsett persillen og kok ytterligere 1 til 2 minutter. Fjern blandingen og sett til side for å avkjøle. Tilsett den resterende teskjeen olje i samme panne. Tilsett gulrøttene og kok til de er myke, ca. 5 minutter.
- 3Ha den malt kalkunen, brødsmuler, ketchup, egg, løkblandingen, 1 teskje salt og litt pepper i en food processor og puls til alt er godt blandet. Overfør til en stor bolle og tilsett gulrøttene. Bland til det er jevnt fordelt. Form til en avlang loaf og legg den i en ildfast form eller på et stekebrett. Bruk en pensel til å smøre BBQ-glaze over toppen. Legg baconet i et kryssmønster over loafen, og stikk endene under. Pensle mer glaze over baconlaget. Stek til loafen er fast og gjennomstekt, ca. 55 til 60 minutter. La den hvile i 5 minutter før servering.
- 4Rør sammen ketchup, chilisaus, brunt sukker, tørket sennep og 1/3 kopp vann i en stor kjele. Kok opp under omrøring for å løse opp sukkeret. Ta kjelen av varmen og sett til side.