Vaniljeis med lønnesirup- og valnøttsaus

Vaniljeis med lønnesirup- og valnøttsaus

Lær hvordan du lager en deilig vaniljeis toppet med en rik lønnesirup- og valnøttsaus. Perfekt som sommerdessert eller til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 spiseskjeer ren lønnesirup
  • 2. 1/8 teskje salt
  • 3. 1 liter vaniljeis
  • 4. 1/3 kopp finhakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp lønnesirup og salt i en tung, middels stor kjele over middels varme til det er litt tykkere, ca. 5 minutter (rør ikke). Tilsett 1/2 kopp iskrem og visp til glatt, ca. 1 minutt. Rør inn valnøtter. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp igjen over svak varme, rør ofte.)
  2. 2Fyll de resterende iskremene i skåler. Skje sausen over og server.