Honning- og sennepsglasert pretzelpanert kyllingfilet

Honning- og sennepsglasert pretzelpanert kyllingfilet

Lær hvordan du lager smakfulle kyllingfingers dekket med pretzel og en deilig honning sennepssaus. Perfekt for en enkel og smakfull hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 unser rå, benfri, skinnfri, magert kyllingbryst, delt i 8 striper
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1/4 kopp og 2 spiseskjeer honning-sennep, pluss mer til eventuelt dipp
  • 1/4 kopp fettfri flytende eggerstatning
  • 20 standardstore (ikke mini) harde, saltede, tynne pretzel-snurrer
  • 1 spiseskje og 1 teskje granulert sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Krydre kyllingstrips med salt og pepper. Sett til side.
  3. 3I en stor bolle, bland honning-sennep med eggeerstatning og visp godt. Dypp kyllingen i blandingen og la den marinere i minst 5 minutter.
  4. 4I mellomtiden, legg pretzels i en forsegbar plastpose, forsegle og knus dem fint med en kjøtthammer eller annet tungt redskap. Tilsett sukker, forsegle igjen og rist for å blande. Fordel blandingen på en stor tallerken eller i en stor form. Sett til side.
  5. 5Spray et stekebrett med non-stick spray.
  6. 6Bruk tang til å overføre kyllingstripsene til pretzel-sukker-blandingen og dekk godt. Deretter legger du dem på stekebrettet. (Kast overflødig sennep-egg-blanding.) Spray toppen av stripsene med non-stick spray.
  7. 7Stek i ovnen i ca. 20 minutter, snu kyllingen halvveis i steketiden, til den er gjennomstekt.
  8. 8Spis og nyt!