
Honning- og sennepsglasert pretzelpanert kyllingfilet
Lær hvordan du lager smakfulle kyllingfingers dekket med pretzel og en deilig honning sennepssaus. Perfekt for en enkel og smakfull hovedrett eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 10 unser rå, benfri, skinnfri, magert kyllingbryst, delt i 8 striper
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 1/4 kopp og 2 spiseskjeer honning-sennep, pluss mer til eventuelt dipp
- 1/4 kopp fettfri flytende eggerstatning
- 20 standardstore (ikke mini) harde, saltede, tynne pretzel-snurrer
- 1 spiseskje og 1 teskje granulert sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Krydre kyllingstrips med salt og pepper. Sett til side.
- 3I en stor bolle, bland honning-sennep med eggeerstatning og visp godt. Dypp kyllingen i blandingen og la den marinere i minst 5 minutter.
- 4I mellomtiden, legg pretzels i en forsegbar plastpose, forsegle og knus dem fint med en kjøtthammer eller annet tungt redskap. Tilsett sukker, forsegle igjen og rist for å blande. Fordel blandingen på en stor tallerken eller i en stor form. Sett til side.
- 5Spray et stekebrett med non-stick spray.
- 6Bruk tang til å overføre kyllingstripsene til pretzel-sukker-blandingen og dekk godt. Deretter legger du dem på stekebrettet. (Kast overflødig sennep-egg-blanding.) Spray toppen av stripsene med non-stick spray.
- 7Stek i ovnen i ca. 20 minutter, snu kyllingen halvveis i steketiden, til den er gjennomstekt.
- 8Spis og nyt!


