En dag med sitron- og sitrusmarinert laks

En dag med sitron- og sitrusmarinert laks

lær hvordan du lager en deilig one day citrus cured salmon på bare én dag. perfekt for en lett forrett eller del av brunch. enkel og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 1440 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund laks (med skinn)
  • 2. Skallet av én sitron, lime og appelsin
  • 3. 3 spiseskjeer sitruslikør
  • 4. 1 teskje appelsinekstrakt
  • 5. 2 kopper brunt sukker
  • 6. 2 kopper kosher-salt
  • 7. 1/4 kopp grovkvernet svart pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser laksen på et stekebrett dekket med plastfolie (skinnsiden ned). Finhakk skallet av de tre fruktene. Strø skallet over laksen og trykk det forsiktig inn i kjøttet. Hell likøren og appelsin-essensen over laksen. I en separat bolle blander du salt, brunt sukker og grovkvernet pepper. Hell blandingen over laksen og trykk den inn i kjøttet. Belegget skal være så tykt at du ikke kan se laksen under. Pakk inn med plastfolie. Legg et ekstra stekebrett oppå laksen og press det ned med noe tungt. Sørg for at vekten er jevnt fordelt, og sett det i kjøleskapet i 24 timer. Ta ut laksen og tørk av den aromatiske belegget. Skjær den i skiver på skrå og server.