Rødbeter med mynte og yoghurt

Rødbeter med mynte og yoghurt

oppdag en frisk og smakfull oppskrift på rødbeter med mynte og yoghurt, perfekt som forrett eller sunn snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (225 gram) rødbete eller 2 mindre, kokte eller ovnsbakte i folie
  • 2 kopper naturell yoghurt
  • 3/4 til 1 teskje salt
  • nykvernet svart pepper
  • 1/8 til 1/4 teskje cayennepepper (valgfritt)
  • 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk mynte
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje (jeg liker å bruke olivenolje)
  • 3 små hvitløksfedd, skrellet (eller 1 stort hvitløksfedd, delt i 3 deler på langs)

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell rødbeten og riv den grovt. Ha yoghurten i en bolle og pisk den lett med en gaffel eller visp til den er glatt og kremet. Tilsett salt, pepper etter smak, og cayennepepper, hvis du bruker det. Bland godt. Tilsett mynte og rødbete. Bland forsiktig. Ha oljen og hvitløken i en liten stekepanne og sett den over middels høy varme. Hvitløken vil etter hvert begynne å frese. Trykk ned på hvitløken med en slikkepott og la den frese litt til, snu bitene en eller to ganger, til de blir middels brune. Hell deretter den krydrede oljen og hvitløken over i yoghurten og bland godt.
  2. 2Skrell rødbeten og riv den grovt.
  3. 3Ha yoghurten i en bolle og pisk den lett med en gaffel eller visp til den er glatt og kremet. Tilsett salt, pepper etter smak, og cayennepepper, hvis du bruker det. Bland godt. Tilsett mynte og rødbete. Bland forsiktig.
  4. 4Ha oljen og hvitløken i en liten stekepanne og sett den over middels høy varme. Hvitløken vil etter hvert begynne å frese. Trykk ned på hvitløken med en slikkepott og la den frese litt til, snu bitene en eller to ganger, til de blir middels brune. Hell deretter den krydrede oljen og hvitløken over i yoghurten og bland godt.