
Lett kyllingleverpostei
oppdag en enkel og smakfull oppskrift på kyllingleverpaté. perfekt som forrett eller pålegg, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1 kopp smør, delt
- 1 løk, delt i fire
- 1 syrlig eple – skrelt, kjernet og delt i fire
- 450 gram kyllinglever, skylt og trimmet
- 1/4 kopp brandy
- 2 spiseskjeer kremfløte
- 1 teskje sitronsaft
- 1 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 spiseskje smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Sett til side ½ kopp smør for å myke det litt opp.
- 2Legg løk og eple i en foodprocessor med stålknivbladet; kjør til det er grovhakket.
- 3Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og eple; kok og rør til det er lett brunt, 5 til 10 minutter. Returner løk og eple til foodprocessoren.
- 4Smelt 5 spiseskjeer smør i den samme stekepannen over høy varme; kok kyllinglever til de er brune og akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter. Reduser varmen til lav og hell i brandy; la det varme opp uten å røre. Tenn forsiktig på væsken; la flammene legge seg.
- 5Overfør kyllingleverblandingen til foodprocessoren sammen med løk og eple. Tilsett fløte og kjør til det er veldig glatt. Overfør blandingen til en bolle og sett i kjøleskapet til den er avkjølt, minst 30 minutter.
- 6Skjær det myke smøret i biter og kjør det i foodprocessoren; tilsett omtrent en tredjedel av leverblandingen og kjør i ca. 5 sekunder. Gjenta to ganger med resten av leverblandingen. Tilsett sitronsaft, salt og pepper, og kjør godt sammen.
- 7Overfør patéen til et serveringsfat eller flere små former; topp med 1 spiseskje smør som er smeltet. Dekk løst med plastfolie; sett i kjøleskapet til den er avkjølt og stivnet, ca. 3 timer.

