
Fersk epleomelett
oppskrift på en frisk og smakfull epleomelett som passer perfekt til frokost eller en lett lunsj. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 2 eggehviter
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 teskje bakepulver
- 1 klype salt
- 3 spiseskjeer melk
- 2 eggeplommer, pisket
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 teskje smør
- 1 stor eple - skrelt, kjernet og tynne skiver
- 1/4 teskje malt kanel
- 1 spiseskje hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en middels stor bolle, pisk eggehvitene med en elektrisk mikser til det blir skummende. Strø i 3 spiseskjeer sukker mens du fortsetter å piske til stive topper dannes. I en separat bolle, rør sammen mel, bakepulver og salt. Bland inn melk, eggeplommer og sitronjuice til det er godt blandet, og vend deretter inn eggehvitene med en slikkepott eller tresleiv.
- 3Smelt smøret i en stor støpejernspanne (eller annen ovnsikker panne) over middels varme. Fordel røren jevnt i pannen. Legg de tynne skivene av eple over røren, og strø over kanel og resten av sukkeret.
- 4Sett pannen i ovnen, og stek i 10 minutter, eller til eplene er gyldne og har en glasert overflate. Skjær i båter og server.


