Fersk epleomelett

Fersk epleomelett

oppskrift på en frisk og smakfull epleomelett som passer perfekt til frokost eller en lett lunsj. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 eggehviter
  • 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1 klype salt
  • 3 spiseskjeer melk
  • 2 eggeplommer, pisket
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje smør
  • 1 stor eple - skrelt, kjernet og tynne skiver
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1 spiseskje hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2I en middels stor bolle, pisk eggehvitene med en elektrisk mikser til det blir skummende. Strø i 3 spiseskjeer sukker mens du fortsetter å piske til stive topper dannes. I en separat bolle, rør sammen mel, bakepulver og salt. Bland inn melk, eggeplommer og sitronjuice til det er godt blandet, og vend deretter inn eggehvitene med en slikkepott eller tresleiv.
  3. 3Smelt smøret i en stor støpejernspanne (eller annen ovnsikker panne) over middels varme. Fordel røren jevnt i pannen. Legg de tynne skivene av eple over røren, og strø over kanel og resten av sukkeret.
  4. 4Sett pannen i ovnen, og stek i 10 minutter, eller til eplene er gyldne og har en glasert overflate. Skjær i båter og server.