
Ristet byggsalat med rød paprika, mais og grillede portobelloburgere
oppskrift på en smakfull og sunn salat med ristet bygg, frisk rød paprika, søt mais og grillede portobellosopper. perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp perlebygge
- 1 1/2 kopper hermetisk grønnsaksbuljong
- 1 stor poblano-chili eller grønn paprika
- 1 liten rød paprika
- 2 store plommetomater, uten frø, hakket (ca. 1 kopp)
- 1 kopp fersk maiskorn
- 1/3 kopp hakket fersk koriander
- 1/4 kopp hakket grønn løk
- 2 1/2 ss fersk limesaft
- 2 ss olivenolje
- Nonstick-olje spray
- 4 store portobellospirer, uten stilk, med mørke gjeller fjernet
- 24 store spinatblader
Fremgangsmåte
- 1Legg bygg i en stor, tykk gryte. Kok opp over middels varme, rør av og til, til det er lyst gyllent, ca. 10 minutter. Tilsett buljong i gryten og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke til byggkornene er møre og buljongen er absorbert, ca. 35 minutter. Fjern lokket og la byggkornene avkjøle. Grill poblano- og rød paprika over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg dem i en papirpose og la dem stå i 10 minutter. Skrell, fjern frø og hakk poblano- og rød paprika. Ha bygg, poblano og rød paprika i en stor bolle. Tilsett tomater og de neste 5 ingrediensene; vend forsiktig sammen. Krydre salaten med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.)
- 2Forbered grillen (middels-høy varme). Spray sopp med non-stick spray; strø over salt og pepper. Grill til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter på hver side. Overfør til arbeidsflate; skjær i tynne skiver. Legg 6 spinatblader på hver av 4 tallerkener. Topp med byggsalat. Plasser en skivet sopp ved siden av hver salat. Server mens soppen fortsatt er varm.



