
Aprikosrispudding
Lær hvordan du lager en deilig aprikose- og riskremdesser med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens avslutning eller som en lett dessert til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp rå, kortkornet ris (som Arborio), skylt i en sil til vannet er klart
- 4 ½ kopper melk
- 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser
- 1/4 vaniljestang, delt på langs og det myke innholdet skrapt ut og satt til side
- 1/2 teskje finrevet sitronskall
- 4 eggeplommer
- 1/2 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Kok opp risen, melken, aprikosene, vaniljesukkeret og sitronzesten i en tett, tykk kjele over middels varme. Reduser umiddelbart varmen til laveste nivå, dekk til godt, og la det småkoke forsiktig, av og til omrørt, til risen er veldig mør, ca. 20–25 minutter. Slå av varmen. Rør inn eggeplommene i den kokte risen og rør bare til det tykner, ca. 1–2 minutter. Rør inn sukkeret. Fordel riskremen i porsjonsformer eller dessertskåler og la den avkjøle. Dekk til godt med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.




