Mamans ferske jordbær-rabarbrapai
Lær hvordan du lager maman's ferske jordbær- og rabarbrapai med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens fruktige kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper knuste grahamkjeks
- 1/4 kopp smeltet smør
- 1 pund ferske jordbær, delt i to på langs
- 1/2 kopp hakket rabarbra
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 3/4 kopp vann
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 1 spiseskje sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen kornene av grahamkjeks og det smeltede smøret; trykk det jevnt ned i bunnen av en 23 cm paiform. Legg et lag med jordbærhalvdelene i bunnen av paibunnen.
- 2Plasser de resterende jordbærene i en kjele og knus dem (det skal være omtrent 2,5 dl knuste bær); rør inn rabarbra, sukker, vann og maisstivelse i de knuste bærene. Kok opp blandingen over middels lav varme, og rør ofte, til den tykner og blir gjennomsiktig. Slå av varmen, la blandingen stå og avkjøles litt, ca. 2 minutter; rør inn sitronsaften. Hell blandingen over jordbærene i paiformen.
- 3Sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, ca. 1 time.




