Mamans ferske jordbær-rabarbrapai

Mamans ferske jordbær-rabarbrapai

Lær hvordan du lager maman's ferske jordbær- og rabarbrapai med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens fruktige kaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper knuste grahamkjeks
  • 1/4 kopp smeltet smør
  • 1 pund ferske jordbær, delt i to på langs
  • 1/2 kopp hakket rabarbra
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 3/4 kopp vann
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen kornene av grahamkjeks og det smeltede smøret; trykk det jevnt ned i bunnen av en 23 cm paiform. Legg et lag med jordbærhalvdelene i bunnen av paibunnen.
  2. 2Plasser de resterende jordbærene i en kjele og knus dem (det skal være omtrent 2,5 dl knuste bær); rør inn rabarbra, sukker, vann og maisstivelse i de knuste bærene. Kok opp blandingen over middels lav varme, og rør ofte, til den tykner og blir gjennomsiktig. Slå av varmen, la blandingen stå og avkjøles litt, ca. 2 minutter; rør inn sitronsaften. Hell blandingen over jordbærene i paiformen.
  3. 3Sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, ca. 1 time.