MultiGrain Rice Pilaf

MultiGrain Rice Pilaf

Lær hvordan du lager en næringsrik og velsmakende multiGrain rice pilaf. Perfekt som hovedrett eller tilbehør med enkle steg og gode smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 3 spiseskje pinjekjerner
  • 1 kopp Wehani-brunt ris
  • 1/2 kopp villris, helst hel, ikke knust
  • 1/2 kopp farro, en italiensk polert hvete også kjent som spelt
  • 5 kopper vann
  • 1 lang stripe sitrusskall (sitronzest)
  • 3 kvister fersk timian
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 1 bunt vårløk (hvit og grønn del), tynne skiver (ca. 3/4 kopp)
  • 1 sitron, presset (ca. 1/4 kopp)
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele med tett lokk, varm opp olivenoljen på middels varme. Tilsett pinjekjernene og sving kjelen til nøttene blir ristet, omtrent 2 til 3 minutter. Tilsett den brune og ville risen samt farro, og kok under omrøring med en tresleiv til de er lett ristet. Rør inn 5 kopper vann, sitrusskall, timian og 2 teskjeer kosher-salt. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 45 minutter. Sjekk teksturen på risen, og hvis nødvendig, fortsett å småkoke til den er mør og væsken er absorbert, ytterligere 10 til 15 minutter.
  2. 2Ta kjelen av varmen, strø over vårløk og sitronsaft, og la det stå under lokk i 10 minutter. Rør opp med en gaffel, bland inn vårløken, fjern urtekvistene og server. Krydre med resten av saltet og svart pepper etter smak.