
MultiGrain Rice Pilaf
Lær hvordan du lager en næringsrik og velsmakende multiGrain rice pilaf. Perfekt som hovedrett eller tilbehør med enkle steg og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 3 spiseskje pinjekjerner
- 1 kopp Wehani-brunt ris
- 1/2 kopp villris, helst hel, ikke knust
- 1/2 kopp farro, en italiensk polert hvete også kjent som spelt
- 5 kopper vann
- 1 lang stripe sitrusskall (sitronzest)
- 3 kvister fersk timian
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1 bunt vårløk (hvit og grønn del), tynne skiver (ca. 3/4 kopp)
- 1 sitron, presset (ca. 1/4 kopp)
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele med tett lokk, varm opp olivenoljen på middels varme. Tilsett pinjekjernene og sving kjelen til nøttene blir ristet, omtrent 2 til 3 minutter. Tilsett den brune og ville risen samt farro, og kok under omrøring med en tresleiv til de er lett ristet. Rør inn 5 kopper vann, sitrusskall, timian og 2 teskjeer kosher-salt. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 45 minutter. Sjekk teksturen på risen, og hvis nødvendig, fortsett å småkoke til den er mør og væsken er absorbert, ytterligere 10 til 15 minutter.
- 2Ta kjelen av varmen, strø over vårløk og sitronsaft, og la det stå under lokk i 10 minutter. Rør opp med en gaffel, bland inn vårløken, fjern urtekvistene og server. Krydre med resten av saltet og svart pepper etter smak.