
Braisert sverdfiskkotelett med chorizo og blåskjell
oppskrift på braisert sjøtungehals med chorizo og kamskjell, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2. 6 stykker på 170 grams sverdfiskhals (eller erstatt med ryggstykke)
- 3. Kosher-salt
- 4. 1 gul løk, finhakket
- 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 1 fennikeltopp, i terninger
- 7. 1 serranoskrell, finhakket
- 8. 1 gulrot, i terninger
- 9. 225 gram røkt chorizo, i tynne skiver
- 10. 1/2 kopp tørr sherry
- 11. 1 boks på 340 gram hele, skrelte tomater
- 12. En liten klype safran
- 13. 1 kopp kyllingkraft
- 14. 680 gram småkamskjell (ca. 24), renset
- 15. 2 spiseskjeer hakkede kalamataoliven uten stein
- 16. 3 spiseskjeer hakket frisk persille
- 17. 3 spiseskjeer fersk basilikum, i skiver
- 18. Grillet brød, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenoljen i en 7-8 kvart stor emaljert støpejernspanne over middels høy varme. Krydre fisken med salt, og kok den til den er brunet, ca. 2 minutter på hver side. Overfør fisken til en tallerken. Tilsett løk, hvitløk, fennikel, chili og gulrot i gryten; reduser varmen til middels og la grønnsakene surre i ca. 2 minutter. Tilsett chorizo og kok til den er brunet, ca. 2 minutter til. Hell i sherryen og la det småkoke, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av gryten med en tresleiv.
- 22. Knus tomatene med hendene og tilsett dem i gryten sammen med saften. Tilsett safran, kyllingkraft og blåskjell, og la det småkoke. Dekk til og kok til blåskjellene akkurat begynner å åpne seg, ca. 3 minutter. Legg i sverdfisken og la det småkoke, dekket, til fisken er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg, ca. 7 minutter til. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.) Rør inn oliven, persille og basilikum. Server med grillet brød.