
Krydrede reker med maisgrøt
oppskriften på krydret reker med gryn er perfekt for en smakfull og rask middag. enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 kopper vann
- 1 12-unse boks kondensert melk (ikke bruk fettfri)
- 1 1/2 kopper hurtigkokte grits
- 1 1/2 kopper (pakket) grovt revet skarp hvit cheddarost
- 5 skiver bacon, hakket
- 2 kopper skivede crimini (baby bella) sopp (4 til 5 unser)
- 1 kopp hakket løk
- 3/4 kopp hakket grønn paprika
- 2 1/4 kopper hakkede plommetomater, delt
- 1 pund ukokt store reker, skrellet og renset
- 1 spiseskje hot pepper-saus
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann og melk i en stor kjele. Rør gradvis inn maisgrøten. Skru ned varmen til middels. La det småkoke til grøten er tykk, og rør ofte, ca. 20 minutter. Bland inn osten; smak til med salt og pepper. I mellomtiden, stek bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til det er sprøtt. Overfør baconet til kjøkkenpapir. Tilsett sopp, løk, paprika og 1 ½ kopper tomater i stekepannen med fettrestene. Strø over salt og pepper. Stek over middels høy varme til grønnsakene er møre og sausen er tykk, ca. 12 minutter. Tilsett reker, hot saus og ¾ kopp tomater i stekepannen. Stek til rekene akkurat er ugjennomsiktige i midten, ca. 4 minutter. Fordel den varme grøten på tallerkener; topp med reker og saus.
- 2Kok opp vann og melk i en stor kjele. Rør gradvis inn maisgrøten. Skru ned varmen til middels. La det småkoke til grøten er tykk, og rør ofte, ca. 20 minutter. Bland inn osten; smak til med salt og pepper.
- 3I mellomtiden, stek bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til det er sprøtt. Overfør baconet til kjøkkenpapir. Tilsett sopp, løk, paprika og 1 ½ kopper tomater i stekepannen med fettrestene. Strø over salt og pepper. Stek over middels høy varme til grønnsakene er møre og sausen er tykk, ca. 12 minutter. Tilsett reker, hot saus og ¾ kopp tomater i stekepannen. Stek til rekene akkurat er ugjennomsiktige i midten, ca. 4 minutter.
- 4Fordel den varme grøten på tallerkener; topp med reker og saus.




