Krydrede reker med maisgrøt

Krydrede reker med maisgrøt

oppskriften på krydret reker med gryn er perfekt for en smakfull og rask middag. enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 kopper vann
  • 1 12-unse boks kondensert melk (ikke bruk fettfri)
  • 1 1/2 kopper hurtigkokte grits
  • 1 1/2 kopper (pakket) grovt revet skarp hvit cheddarost
  • 5 skiver bacon, hakket
  • 2 kopper skivede crimini (baby bella) sopp (4 til 5 unser)
  • 1 kopp hakket løk
  • 3/4 kopp hakket grønn paprika
  • 2 1/4 kopper hakkede plommetomater, delt
  • 1 pund ukokt store reker, skrellet og renset
  • 1 spiseskje hot pepper-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann og melk i en stor kjele. Rør gradvis inn maisgrøten. Skru ned varmen til middels. La det småkoke til grøten er tykk, og rør ofte, ca. 20 minutter. Bland inn osten; smak til med salt og pepper. I mellomtiden, stek bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til det er sprøtt. Overfør baconet til kjøkkenpapir. Tilsett sopp, løk, paprika og 1 ½ kopper tomater i stekepannen med fettrestene. Strø over salt og pepper. Stek over middels høy varme til grønnsakene er møre og sausen er tykk, ca. 12 minutter. Tilsett reker, hot saus og ¾ kopp tomater i stekepannen. Stek til rekene akkurat er ugjennomsiktige i midten, ca. 4 minutter. Fordel den varme grøten på tallerkener; topp med reker og saus.
  2. 2Kok opp vann og melk i en stor kjele. Rør gradvis inn maisgrøten. Skru ned varmen til middels. La det småkoke til grøten er tykk, og rør ofte, ca. 20 minutter. Bland inn osten; smak til med salt og pepper.
  3. 3I mellomtiden, stek bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til det er sprøtt. Overfør baconet til kjøkkenpapir. Tilsett sopp, løk, paprika og 1 ½ kopper tomater i stekepannen med fettrestene. Strø over salt og pepper. Stek over middels høy varme til grønnsakene er møre og sausen er tykk, ca. 12 minutter. Tilsett reker, hot saus og ¾ kopp tomater i stekepannen. Stek til rekene akkurat er ugjennomsiktige i midten, ca. 4 minutter.
  4. 4Fordel den varme grøten på tallerkener; topp med reker og saus.