
Bakt blåfisk
oppskrift på baked bluefish, en smakfull og sunn rett. perfekt for en lett middag eller helgekos. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ½ pund blåfiskfilet(er)
- 1 (8 unser) beholder med urte- og krydderbrynstuffing
- 1 ½ kopper kokende vann
- ½ kopp smør, smeltet
- salt og pepper etter smak
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- ½ kopp finhakket løk
- 4 kvister fersk dillkvast
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
- 2Trim all av den mørke kjøttet fra filetene. Skyll i kaldt vann, tørk og krydre med salt og pepper. Bland fyllet med kokende vann og 1/2 kopp smør som er smeltet.
- 3Dekk en bakeplate med et lett smurt dobbelt lag aluminiumsfolie. Fordel fyllet jevnt på toppen av folien. Legg filetene oppå fyllet. Pensle filetene med 2 spiseskjeer smeltet smør og strø over finhakket løk. Topp med dillkvister, og klem sammen kantene av aluminiumsfolien for å forsegle.
- 4Stek midt i ovnen i 10 minutter, reduser ovnstemperaturen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit), og stek i ytterligere 60 minutter.




