Stekt steinbiter med rouille
oppskrift på bakt monkfish servert med smakfull rouille. enkel å lage og perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/2 rød paprika, fjernet stilk og frø, og ristet (se notat)
- 3 dråper Tabasco
- 1 middels stor potet, skrelt, delt i to, og kokt til den er mør
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 6 spiseskjeer fruktig olivenolje
- 1 teskje hvitvinseddik
- 4 små hvite eller røde rosepoteter, uskadet skall
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 middels stor løk, skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kvister fersk rosmarin
- 680 gram steinbitt, med bein, uten skinn og membraner
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For å lage rouille, kok opp vinen i en liten kjele og la den småkoke til den er redusert til halvparten. Sett til side. I en food processor, bland den grillede paprikaen, Tabasco, poteten, hvitløken, salt og pepper, og kjør til det er nesten glatt. Ikke overkjør, ellers vil poteten bli klebrig. Tilsett olivenoljen og eddiken i en tynn stråle mens maskinen går, og hell deretter blandingen over i en bolle. Rett før servering, varm opp den reduserte vinen litt og pisk den inn i rouillen, dråpe for dråpe, for å gjøre den tynnere.
- 2Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett hele poteter og la dem småkoke i 10 minutter. Sil av vannet godt, del potetene i to og sett til side.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Varm en tung, 12-tommers stekepanne, helst av støpejern, over middels høy varme og tilsett halvparten av olivenoljen. Stek løkskivene til de er nesten brent, og press dem ned med bresset av en slikkepott. Vend dem når de er svarte på den ene siden.
- 4Del løken i ringer, tilsett hvitløk og rosmarin. Kok, mens du rører ofte, i 1 minutt. Overfør grønnsakene til en tallerken og tørk av pannen med et papirhåndkle. Tilsett resten av olivenoljen, og igjen over middels høy varme, krydre lett og stek torskestykker, vend dem med tang for å sikre at alle sider blir jevnt brune.
- 5Legg løkblandingen tilbake i pannen rundt fisken, og tilsett potetene. Krydre rikelig med salt og pepper. Fisken skal ikke være for trangt i pannen, ellers vil den dampe i stedet for å steke. Sett pannen i ovnen og stek i ca. 15 minutter, eller til fisken er gjennomkokt og potetene er møre. Server rouillen ved siden av.



