Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

oppskrift på spaghetti alla carbonara, en klassisk italiensk pasta med egg, ost og pancetta. enkel og rask å lage for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund tørr spaghetti
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 4 unser pancetta eller skivet bacon, i små terninger eller strimler
  • 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 2 store egg
  • 6. 1 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano, pluss mer til servering
  • 7. Nykvernet svart pepper
  • 8. 1 håndfull fersk flatbladpersille, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann, og kok pastaen i 8 til 10 minutter, eller til den er mør, men fortsatt fast (som de sier på italiensk "al dente"). Sil av pastaen godt, og spar 1/2 kopp av kokevannet med stivelse til bruk i sausen hvis du ønsker det.
  3. 3Mens pastaen koker, lager du sausen. Varm opp olivenoljen i en dyp stekepanne over middels varme. Tilsett pancetta og stek i ca. 3 minutter, til baconet er sprøtt og fettet har blitt utløst. Ha hvitløken i fettet og stek i mindre enn ett minutt for å myke den opp.
  4. 4Når pastaen er ferdig kokt og godt avrent, tilsett den varme pastaen i pannen og vend den i baconfettet i 2 minutter for å dekke pastaen godt.
  5. 5Pisk eggene og parmesanosten sammen i en bolle, og rør godt for å unngå klumper. Ta pannen av varmen og hell egg- og oste-blandingen over pastaen, og visp raskt til eggene begynner å tykne, men ikke la det bli eggerøre (dette gjøres uten varme for å unngå at det skjer).
  6. 6Tynn ut sausen med litt av det reserverte kokevannet til den får ønsket konsistens. Krydre carbonaraen med flere runder med nykvernet svart pepper og smak til med salt.
  7. 7Server spaghetti carbonara i varme serveringsboller og pynt med hakket persille. Pass på å dele ut mer ost rundt bordet.