
Spaghetti Carbonara
oppskrift på spaghetti alla carbonara, en klassisk italiensk pasta med egg, ost og pancetta. enkel og rask å lage for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund tørr spaghetti
- 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. 4 unser pancetta eller skivet bacon, i små terninger eller strimler
- 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 store egg
- 6. 1 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano, pluss mer til servering
- 7. Nykvernet svart pepper
- 8. 1 håndfull fersk flatbladpersille, hakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann, og kok pastaen i 8 til 10 minutter, eller til den er mør, men fortsatt fast (som de sier på italiensk "al dente"). Sil av pastaen godt, og spar 1/2 kopp av kokevannet med stivelse til bruk i sausen hvis du ønsker det.
- 3Mens pastaen koker, lager du sausen. Varm opp olivenoljen i en dyp stekepanne over middels varme. Tilsett pancetta og stek i ca. 3 minutter, til baconet er sprøtt og fettet har blitt utløst. Ha hvitløken i fettet og stek i mindre enn ett minutt for å myke den opp.
- 4Når pastaen er ferdig kokt og godt avrent, tilsett den varme pastaen i pannen og vend den i baconfettet i 2 minutter for å dekke pastaen godt.
- 5Pisk eggene og parmesanosten sammen i en bolle, og rør godt for å unngå klumper. Ta pannen av varmen og hell egg- og oste-blandingen over pastaen, og visp raskt til eggene begynner å tykne, men ikke la det bli eggerøre (dette gjøres uten varme for å unngå at det skjer).
- 6Tynn ut sausen med litt av det reserverte kokevannet til den får ønsket konsistens. Krydre carbonaraen med flere runder med nykvernet svart pepper og smak til med salt.
- 7Server spaghetti carbonara i varme serveringsboller og pynt med hakket persille. Pass på å dele ut mer ost rundt bordet.




