Kremet polenta
Lær hvordan du lager kremet polenta med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør eller hovedrett, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer salt
- 2. 2 kopper polenta
- 3. 3 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1/2 kopp mascarpone
- 5. 1/3 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, kok opp 6 kopper vann og olivenolje. Tilsett saltet i vannet og visp inn polentaen. Visp kontinuerlig i 3 til 4 minutter for å unngå klumper. La det småkoke, delvis dekket og rør om hver 10. minutt, til polentaen er tykk, glatt og kremet, ca. 45 minutter. Rør inn mascarpone og Parmigiano-Reggiano. Smak til med krydder og juster konsistensen ved å tilsette mer vann om ønskelig. Polentaen kan lages opptil 20 minutter i forveien og oppbevares dekket til den skal serveres.



