
Sjømørt tunfisk-salat med asiatisk vinaigrette
oppskrift på seared tunasalat med frisk asiatisk vinaigrette. perfekt for en lett og smakfull forrett eller lunsj, ideell for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp risvineddik
- 1 spiseskje soyasaus
- 1/2 lime, presset
- 1 teskje revet ingefær
- 1 teskje kinesisk sennep
- 1 spiseskje hakket koriander
- 1/2 kopp rapsolje
- 680 gram Ahi-tunfiskfilet, delt i 4 striper
- Salt og pepper
- 2 spiseskje mørk sesamolje
- 1/3 kopp sesamfrø
- 1 bunt mizunagress
- 1 bunt ruccolagress
- 3 kopper revet rød salat
- 3 kopper revet grønn salat
- 2 grønne løk, hakket
- 1/2 kopp stekte risnudler
- 1/4 kopp skivede mandler, ristet
- 1 navelloransje, skrelt og delt i båter
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, visp sammen eddik, soyasaus, lime, ingefær, sennep og koriander. Hell i oljen og fortsett å vispe til det er emulsifisert.
- 2Krydre tunfiskfiletene med salt og pepper; lett dekk med olje. Legg sesamfrø på en tallerken. Dekk toppen og bunnen av hver filet med frø. Varm opp en stor, tørr stekepanne på høy varme. Legg i filetene; kok i omtrent 3 minutter. Snu dem; kok til ønsket stekegrad, ca. 3 til 4 minutter for sjeldent. Skjær tunfisk i 2,5 cm tykke strimler.
- 3Bland sammen grønnfargene og legg dem ut på et fat. Tilsett vårløk, risnudler, mandler og appelsinbiter. Legg tunfiskstrimlene oppå, og hell over vinaigretten. Krydre med salt og pepper, og server umiddelbart.




