
En enkel Caesar-salat
lær hvordan du lager en enkel og smakfull caesarsalat med få ingredienser. perfekt for en rask forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ferske persilleblader
- 2 ansjossfiléter
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost, pluss mer til pynt
- 2 sitroner, revet skall og saft
- 2 grønne løk, grovhakket
- 1 bunt fersk gressløk, grovhakket
- 1 fedd hvitløk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 hode romainesalat, blader atskilt
Fremgangsmåte
- 1I en foodprocessorbolle, tilsett persillebladene, ansjossfiléene, Parmesan, sitronsaft og -zest, grønn løk, gressløk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Pulsér blandingen og tilsett sakte olivenoljen i en tynn stråle.
- 2Ta av lokket på foodprocessoren og trekk ut støpselet. Bytt ut knivbladet med rivjernet og sett på lokket igjen. Sett maskinen i gang og riv salatbladene, ett om gangen, direkte over dressingen.
- 3Hell salaten og dressingen i en stor bolle og vend forsiktig sammen. Pynt med ekstra Parmesan.