En enkel Caesar-salat

En enkel Caesar-salat

lær hvordan du lager en enkel og smakfull caesarsalat med få ingredienser. perfekt for en rask forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ferske persilleblader
  • 2 ansjossfiléter
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost, pluss mer til pynt
  • 2 sitroner, revet skall og saft
  • 2 grønne løk, grovhakket
  • 1 bunt fersk gressløk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 hode romainesalat, blader atskilt

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprocessorbolle, tilsett persillebladene, ansjossfiléene, Parmesan, sitronsaft og -zest, grønn løk, gressløk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Pulsér blandingen og tilsett sakte olivenoljen i en tynn stråle.
  2. 2Ta av lokket på foodprocessoren og trekk ut støpselet. Bytt ut knivbladet med rivjernet og sett på lokket igjen. Sett maskinen i gang og riv salatbladene, ett om gangen, direkte over dressingen.
  3. 3Hell salaten og dressingen i en stor bolle og vend forsiktig sammen. Pynt med ekstra Parmesan.