Appelsinblomst-trifle

Appelsinblomst-trifle

Lær hvordan du lager en deilig orange blossom trifle. En lett og frisk dessert perfekt for sommeren eller helår. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • 3 egg, lett pisket
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp kaldt smør, i terninger
  • 1 kopp kremfløte, pisket til myke topper
  • 1 (25 cm) englekake, skåret i terninger
  • 2 (425 gram) bokser mandarinskiver, drenert og tørket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen appelsinjuice, egg og sukker i en liten kjele. Sett den på svak varme, og rør konstant til sukkeret er oppløst, og blandingen er veldig tykk. Når den er tykk, sil blandingen over i en stor bolle, og rør inn smør i terninger til det er smeltet. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er kald, ca. 2 timer.
  2. 2Vend den piskede kremen inn i den kalde eggeblandingen til den er jevn. Dekk til og sett i kjøleskapet i 3 timer.
  3. 3For å montere, legg halvparten av den terningkuttede angel food-kaken i bunnen av en trifle- eller dessertskål. Skje over halvparten av den piskede kremen, og dryss med halvparten av mandarinskivene. Lag et nytt lag med resten av angel food-kaken, den piskede kremen og mandarinskivene. Sett i kjøleskapet til den skal serveres.