
Kodekaker
Lær hvordan du lager deilige cod cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull forrett eller hovedrett. Enkel å følge og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Salt
- Laurbærblad
- Sitronbåter
- Svart pepperkorn
- 2,3 kg torskefilet
- 1,4 kg Yukon Gold-poteter, skrelte og delt i fire
- 2 spanske løk, hakket
- Rapsolje, til steking
- 4 kopper rømme
- 1 kopp finhakket frisk gressløk
- 1 kopp Dijon-sennep
- 1 kopp hakkede vårløk
- 1/2 kopp Worcestershire-saus
- 3 ss Old Bay-krydder
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss hvit pepper
- 450 g panko-rasp
- Smør, til steking
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Tilsett litt salt og en bouquet garni av laurbærblad, sitronbåter og svarte pepperkorn i en kjele med kokende vann. Legg i torskefiletene og kok i 10 til 12 minutter. Ta torskefiletene opp av vannet og sett dem i kjøleskapet i 1 time.
- 3Kok potetene i rikelig med saltet vann til de er møre. Sil av vannet, mos potetene og avkjøl helt.
- 4Stek løken i litt canola-olje til den er myk. Sett til side for å avkjøle.
- 5Bland sammen i en stor bolle den avkjølte torsken, de moste potetene, den stekte løken, rømme, gressløk, sennep, vårløk, Worcestershire-saus, Old Bay-krydder, hvitløkspulver, hvit pepper og 1 ss salt. Tilsett brødsmulene og bland godt. Form blandingen til 4-ounce kaker.
- 6Varm opp litt olje og 1 ss smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek kakene i porsjoner til de er gyldne, 3 til 4 minutter på hver side; tilsett mer olje og smør mellom batchene etter behov.




