Kodekaker

Kodekaker

Lær hvordan du lager deilige cod cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull forrett eller hovedrett. Enkel å følge og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Salt
  • Laurbærblad
  • Sitronbåter
  • Svart pepperkorn
  • 2,3 kg torskefilet
  • 1,4 kg Yukon Gold-poteter, skrelte og delt i fire
  • 2 spanske løk, hakket
  • Rapsolje, til steking
  • 4 kopper rømme
  • 1 kopp finhakket frisk gressløk
  • 1 kopp Dijon-sennep
  • 1 kopp hakkede vårløk
  • 1/2 kopp Worcestershire-saus
  • 3 ss Old Bay-krydder
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss hvit pepper
  • 450 g panko-rasp
  • Smør, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Tilsett litt salt og en bouquet garni av laurbærblad, sitronbåter og svarte pepperkorn i en kjele med kokende vann. Legg i torskefiletene og kok i 10 til 12 minutter. Ta torskefiletene opp av vannet og sett dem i kjøleskapet i 1 time.
  3. 3Kok potetene i rikelig med saltet vann til de er møre. Sil av vannet, mos potetene og avkjøl helt.
  4. 4Stek løken i litt canola-olje til den er myk. Sett til side for å avkjøle.
  5. 5Bland sammen i en stor bolle den avkjølte torsken, de moste potetene, den stekte løken, rømme, gressløk, sennep, vårløk, Worcestershire-saus, Old Bay-krydder, hvitløkspulver, hvit pepper og 1 ss salt. Tilsett brødsmulene og bland godt. Form blandingen til 4-ounce kaker.
  6. 6Varm opp litt olje og 1 ss smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek kakene i porsjoner til de er gyldne, 3 til 4 minutter på hver side; tilsett mer olje og smør mellom batchene etter behov.