
Røde chili-krustede sjøkreps med mangotortillasalat og sitrusvinaigrette
oppskrift på sjøscallops dekket med krydret chili, servert med frisk mangotortilla salat og syrlig sitrus vinaigrette for en smakfull forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ancho-chili pulver
- 2 spiseskjeer malt, ristet spisskummen
- 1 teskje salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp olivenolje
- 12 sjøkreps, skylt og tørket
- 1 kopp peanøttolje
- 3 blå mais-tortillas, kuttet i tynne strimler
- Kasjersalt
- 3 kopper blandede grønne blader, mizuna, ruccola og frisée
- Sitrusvinaigrette
- stor moden mango, skrelt, kjernet og hakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 gul paprika, finhakket
- 1/4 kopp hakket koriander
- 1/4 kopp fersk appelsinjuice
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 1/4 kopp sitronsaft
- 2 basilikablad, chiffonade
- 2 spiseskjeer finhakket rødløk
- 1 1/4 kopper ren olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1For kamskjellene: Bland ancho, spisskummen, salt og pepper i en middels flat bolle. Varm opp olje i en stor stekepanne til den begynner å ryke. Dypp én side av hvert kamskjell i krydderblandingen. Legg kamskjellene i den varme pannen, med chilien ned, og stek i 20 sekunder. Skru ned varmen, snu kamskjellene og stek i ytterligere 2 til 3 minutter. Ta dem opp av pannen og sett til side.
- 2For de blå mais-tortillachipsene: Varm opp olje til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Stek tortillastrekene i porsjoner, og legg dem deretter på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Krydre med salt.
- 3For salaten: Legg grønt i en stor bolle, drypp over noen spiseskjeer av vinaigretten og krydre med salt og pepper etter smak. Legg salaten på et stort serveringsfat. Plasser kamskjellene rundt fatet. Mound de stekte tortillachipsene i midten av fatet og pynt med røde og gule paprika og koriander. Drypp over mer vinaigrette og server.
- 4Bland saftene, basilikum og løk i en blender og kjør til det er jevnt. Med motoren i gang, tilsett sakte olivenoljen til dressingen er emulgert, og krydre med salt og pepper etter smak.



