Røde chili-krustede sjøkreps med mangotortillasalat og sitrusvinaigrette

Røde chili-krustede sjøkreps med mangotortillasalat og sitrusvinaigrette

oppskrift på sjøscallops dekket med krydret chili, servert med frisk mangotortilla salat og syrlig sitrus vinaigrette for en smakfull forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ancho-chili pulver
  • 2 spiseskjeer malt, ristet spisskummen
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 12 sjøkreps, skylt og tørket
  • 1 kopp peanøttolje
  • 3 blå mais-tortillas, kuttet i tynne strimler
  • Kasjersalt
  • 3 kopper blandede grønne blader, mizuna, ruccola og frisée
  • Sitrusvinaigrette
  • stor moden mango, skrelt, kjernet og hakket
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 gul paprika, finhakket
  • 1/4 kopp hakket koriander
  • 1/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 1/4 kopp fersk limesaft
  • 1/4 kopp sitronsaft
  • 2 basilikablad, chiffonade
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 1 1/4 kopper ren olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For kamskjellene: Bland ancho, spisskummen, salt og pepper i en middels flat bolle. Varm opp olje i en stor stekepanne til den begynner å ryke. Dypp én side av hvert kamskjell i krydderblandingen. Legg kamskjellene i den varme pannen, med chilien ned, og stek i 20 sekunder. Skru ned varmen, snu kamskjellene og stek i ytterligere 2 til 3 minutter. Ta dem opp av pannen og sett til side.
  2. 2For de blå mais-tortillachipsene: Varm opp olje til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Stek tortillastrekene i porsjoner, og legg dem deretter på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Krydre med salt.
  3. 3For salaten: Legg grønt i en stor bolle, drypp over noen spiseskjeer av vinaigretten og krydre med salt og pepper etter smak. Legg salaten på et stort serveringsfat. Plasser kamskjellene rundt fatet. Mound de stekte tortillachipsene i midten av fatet og pynt med røde og gule paprika og koriander. Drypp over mer vinaigrette og server.
  4. 4Bland saftene, basilikum og løk i en blender og kjør til det er jevnt. Med motoren i gang, tilsett sakte olivenoljen til dressingen er emulgert, og krydre med salt og pepper etter smak.