Gulrotkake
oppskrift på gulrotkake som er saftig, søt og perfekt for enhver anledning. lær deg å lage en klassisk gulrotkake med enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 egg
- 5 flytende unser vegetabilsk olje
- 7 unser mykt lyst brunt sukker
- 11 unser revet gulrot (vekt når revet)
- 3 ½ unser rosiner
- 3 unser pekannøtter eller valnøtter, hakket, valgfritt
- 6 ½ unser selvhevende mel
- En klype salt
- ½ teskje natron (baking soda)
- 1 teskje malt kanel
- ½ teskje nyrevet muskatnøtt
- ½ teskje krydderblanding, (også kjent som puddingkrydder, tilgjengelig på nettet)
- 9 unser kremost, avkjølt
- 4 spiseskjeer smør, myknet
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10 unser melis (konfektørsukker), siktet
- Finrevet skall av 1 appelsin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Smør og kle en 5 x 9 tommers brødform med bakepapir, og sett til side.
- 2I en stor bolle, pisk eggene, og tilsett deretter 150 gram olje, brunt sukker, revet gulrot, rosiner og hakkede nøtter, hvis du bruker det.
- 3Sikt inn mel, salt, natron, kanel, muskatnøtt og de blandede krydderne, og bland sammen med en tresleiv eller stor metallskje.
- 4Hell blandingen i den forberedte brødformen, jevn ut overflaten, og stek i ovnen i 1 time til 1 time og 15 minutter, eller til en kakepinne som settes inn i midten kommer ut ren.
- 5La kaken avkjøle i formen i omtrent 5 minutter før den tas ut. Avkjøl kaken helt på en avkjølingsrist før servering.
- 6For å lage glasuren: I en bolle, pisk kremost og smør sammen til det er godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt, melis og finrevet appelsinskall, og bland godt. Glasuren skal være glatt og ganske tykk. Bruk en palettkniv til å fordele glasuren jevnt over den avkjølte kaken, dypp kniven i varmt vann hvis glasuren er vanskelig å fordele. Skjær kaken i skiver før servering.