Gulrotkake

Gulrotkake

oppskrift på gulrotkake som er saftig, søt og perfekt for enhver anledning. lær deg å lage en klassisk gulrotkake med enkel fremgangsmåte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 egg
  • 5 flytende unser vegetabilsk olje
  • 7 unser mykt lyst brunt sukker
  • 11 unser revet gulrot (vekt når revet)
  • 3 ½ unser rosiner
  • 3 unser pekannøtter eller valnøtter, hakket, valgfritt
  • 6 ½ unser selvhevende mel
  • En klype salt
  • ½ teskje natron (baking soda)
  • 1 teskje malt kanel
  • ½ teskje nyrevet muskatnøtt
  • ½ teskje krydderblanding, (også kjent som puddingkrydder, tilgjengelig på nettet)
  • 9 unser kremost, avkjølt
  • 4 spiseskjeer smør, myknet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 10 unser melis (konfektørsukker), siktet
  • Finrevet skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Smør og kle en 5 x 9 tommers brødform med bakepapir, og sett til side.
  2. 2I en stor bolle, pisk eggene, og tilsett deretter 150 gram olje, brunt sukker, revet gulrot, rosiner og hakkede nøtter, hvis du bruker det.
  3. 3Sikt inn mel, salt, natron, kanel, muskatnøtt og de blandede krydderne, og bland sammen med en tresleiv eller stor metallskje.
  4. 4Hell blandingen i den forberedte brødformen, jevn ut overflaten, og stek i ovnen i 1 time til 1 time og 15 minutter, eller til en kakepinne som settes inn i midten kommer ut ren.
  5. 5La kaken avkjøle i formen i omtrent 5 minutter før den tas ut. Avkjøl kaken helt på en avkjølingsrist før servering.
  6. 6For å lage glasuren: I en bolle, pisk kremost og smør sammen til det er godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt, melis og finrevet appelsinskall, og bland godt. Glasuren skal være glatt og ganske tykk. Bruk en palettkniv til å fordele glasuren jevnt over den avkjølte kaken, dypp kniven i varmt vann hvis glasuren er vanskelig å fordele. Skjær kaken i skiver før servering.