Røkelaks- og wasabimajssandwiches

Røkelaks- og wasabimajssandwiches

Lær hvordan du lager deilige smoked salmon-wasabi tea sandwiches. Perfekt som forrett eller til små sammenkomster. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1 ss wasabapulver
  • 2 ts vann
  • 225 g kremost, romtemperert
  • 12 veldig tynne skiver fullkornsbrød
  • 225 g røkt laks i tynne skiver
  • 2 ts revet sitrusskall av sitron
  • 3 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Bland wasabipulver og 2 teskjeer vann i en middels bolle for å danne en pasta. Tilsett kremost; bruk en elektrisk mikser og pisk til det er godt blandet. Legg alle brødskivene på arbeidsflaten. Smør hver skive med wasabikremost, og fordel det jevnt. Topp 6 av brødskivene med røkelaks, og fordel det jevnt. Strø over sitronzest, deretter koriander. Legg de resterende brødskivene oppå, med ostesiden ned. (Kan lages 2 timer i forveien. Pakk inn sandwichene individuelt i kjøkkenpapir og oppbevar i kjøleskapet.) Fjern skorpene. Skjær hver sandwich i 4 trekanter. Overfør til et serveringsfat med snittflaten opp.
  2. 2Bland wasabipulver og 2 teskjeer vann i en middels bolle for å danne en pasta. Tilsett kremost; bruk en elektrisk mikser og pisk til det er godt blandet.
  3. 3Plasser alle brødskivene på arbeidsflaten. Smør hver skive med wasabikremost, og fordel det jevnt. Topp 6 av brødskivene med røkelaks, og fordel det jevnt. Strø over sitronzest, deretter koriander. Legg de resterende brødskivene oppå, med ostesiden ned. (Kan lages 2 timer i forveien. Pakk inn sandwichene individuelt i kjøkkenpapir og oppbevar i kjøleskapet.)
  4. 4Fjern skorpene. Skjær hver sandwich i 4 trekanter. Overfør til et serveringsfat med snittflaten opp.