Poutine De Yucca

Poutine De Yucca

Lær hvordan du lager poutine de yucca, en spennende variant av den klassiske kanadiske retten, med en enkel og trinnvis oppskrift. Perfekt for foodies og eventyrlystne kokker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund svinekjøtt fra skulderen
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, pluss mer til frityrsteking
  • 4 kopper kyllingkraft
  • ½ kopp finhakket løk
  • ½ kopp finhakket gulrot
  • ½ kopp rødvin
  • ¼ kopp finhakket selleri
  • 1 bunt fersk timian
  • 5 kopper skrelte, frosne yucca
  • 2 kopper ostekrystaller
  • ⅓ kopp hakket grønn løk
  • ⅓ kopp finhakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre svinekjøttet med salt og pepper. I en kraftig trykkoker, varm opp 2 spiseskjeer av vegetabilsk oljen og brun svinekjøttet på alle sider, ca. 3 minutter per side. Tilsett kyllingkraft, løk, gulrot, vin, selleri og timian. Dekk til og kok opp til kjøttet lett kan deles i tråder med en gaffel, ca. 2 til 3 timer. Ta svinekjøttet ut av kokevæsken, og sett til side. Sil kokevæsken og hell den over i en middels stor kjele. Kok opp og la sausen redusere litt, ca. 10 minutter.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann over høy varme. Kok yuccapølsen til den er mør, ca. 10 minutter. Sil av vannet og legg den på en tallerken med papirhåndkle. Skjær i terninger.
  3. 3Fyll en stor, tykkbunnet gryte med olje til halvparten og varm opp over middels varme til en frityrtermometer viser 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Kok yuccabitene til de er sprø og gyldne på utsiden, og varme inni, ca. 5 minutter. Overfør de kokte yuccabitene til en tallerken med papirhåndkle og krydre umiddelbart med salt og pepper.
  4. 4For å servere, fordel yuccabitene på tre tallerkener. Topp med noe av det revne svinekjøttet, ostekuler og saus. Pynt med finhakket grønn løk og persille.