Ristet pære og kanel clafoutis
oppskrift på roasted pear and cinnamon clafouti - en deilig og enkel dessert med smak av pære og kanel. perfekt for høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 4 store Bosc-pærer, skrellet, kjernet og delt i fire
- 1/4 kopp rent lønnesirup
- 3 store egg
- 1 1/3 kopper fløte og melk (halv og halv)
- 3/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 kopp pluss 1 spiseskje (pakket) gyllent brunt sukker
- 1 1/2 teskje malt kanel
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C. Smør en 23 cm (9-tommers) støpejernspanne. Varm opp over middels høy varme. Legg pærene med den runde siden ned i pannen og kok til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side. Skje over sirupen på pærene. Overfør pannen til ovnen og stek pærene til de er møre, og snu og pensle dem med sirup en gang, ca. 10 minutter. Ta pannen ut av ovnen og kok opp pæreblandingen over høy varme til den nesten har fordampet, ca. 2 minutter. La avkjøle til romtemperatur. Reduser ovnstemperaturen til 175°C. Ha egg, fløte og vanilje i en blender og kjør til det er jevnt. Tilsett mel, ¼ kopp sukker, ¾ teskje kanel og en klype salt; kjør sammen til det er godt blandet. Hell røren over pærene i pannen. Stek til midten er stivnet og clafoutien er puffet opp og har gyllen farge i kantene, ca. 40 minutter. Bland resten av sukkeret og kanelen i en liten bolle. Strø over clafoutien og server varm.
- 2Forvarm ovnen til 230°C. Smør en 23 cm (9-tommers) støpejernspanne. Varm opp over middels høy varme. Legg pærene med den runde siden ned i pannen og kok til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side. Skje over sirupen på pærene. Overfør pannen til ovnen og stek pærene til de er møre, og snu og pensle dem med sirup en gang, ca. 10 minutter. Ta pannen ut av ovnen og kok opp pæreblandingen over høy varme til den nesten har fordampet, ca. 2 minutter. La avkjøle til romtemperatur. Reduser ovnstemperaturen til 175°C.
- 3Ha egg, fløte og vanilje i en blender og kjør til det er jevnt. Tilsett mel, ¼ kopp sukker, ¾ teskje kanel og en klype salt; kjør sammen til det er godt blandet. Hell røren over pærene i pannen. Stek til midten er stivnet og clafoutien er puffet opp og har gyllen farge i kantene, ca. 40 minutter. Bland resten av sukkeret og kanelen i en liten bolle. Strø over clafoutien og server varm.





