Kanel- og romis med iskrem

Kanel- og romis med iskrem

Lær hvordan du lager en deilig kanel-rom iskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdager eller som en søt avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 6 store eggeplommer
  • 1 ½ kopper kremfløte, delt
  • 1 ½ kopper helmelk
  • ¾ kopp sukker
  • En klype salt
  • 2 spiseskjeer mørk rom
  • 2 teskjeer malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk eggeplommene til de er godt blandet i en middels metallskål. Hell 1 kopp fløte i en annen middels skål; sett en fin sil over skålen med fløte. Pisk melk, sukker, en klype salt og 1/2 kopp fløte i en tykk middels kjele; varm opp til det småkoker, og rør til sukkeret er oppløst. Varm gradvis opp den varme melken og bland den inn i eggeplommene. Hell blandingen tilbake i samme kjele og rør konstant over middels lav varme til eggekremen tykner litt, og et termometer som settes inn i kremen viser 160°F til 170°F (unngå å koke), ca. 5 minutter. Sil kremen gjennom en sil over skålen med fløte. Pisk blandingen for å blande den godt; tilsett deretter rom og kanel og rør inn. La kremen avkjøles til den er kald, ca. 2 timer. Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør iskremen til en beholder. Dekk til og frys til den er fast, minst 4 timer eller over natten.
  2. 2Pisk eggeplommene til de er godt blandet i en middels metallskål. Hell 1 kopp fløte i en annen middels skål; sett en fin sil over skålen med fløte. Pisk melk, sukker, en klype salt og 1/2 kopp fløte i en tykk middels kjele; varm opp til det småkoker, og rør til sukkeret er oppløst. Varm gradvis opp den varme melken og bland den inn i eggeplommene. Hell blandingen tilbake i samme kjele og rør konstant over middels lav varme til eggekremen tykner litt, og et termometer som settes inn i kremen viser 160°F til 170°F (unngå å koke), ca. 5 minutter. Sil kremen gjennom en sil over skålen med fløte. Pisk blandingen for å blande den godt; tilsett deretter rom og kanel og rør inn. La kremen avkjøles til den er kald, ca. 2 timer.
  3. 3Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør iskremen til en beholder. Dekk til og frys til den er fast, minst 4 timer eller over natten.