Sjokolademoskake med bringebær og iskrem
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel chocolate raspberry icebox cake. Perfekt for sommerdesserter eller når du vil imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp kald kremfløte
- 1/2 teskje sukker
- 1/8 teskje vanilje
- 5 sjokoladekjeks, for eksempel Nabisco Famous
- 1/3 kopp ferske bringebær
- revet bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
Fremgangsmåte
- 1Pisk krem med sukker og vanilje i en liten dyp bolle med en elektrisk mikser til det akkurat stivner. Smør en toppet teskje krem på hver av 4 vafler. Arranger nok bringebær side om side (så tett som mulig) på én kremdekket vaffel for å danne et jevnt lag. Stabl to kremdekte vafler på en tallerken (kremsidene opp) og legg en baffelvaffel oppå, deretter forsiktig et annet lag med krem over bærene. Topp med den siste kremdekte vaffelen og dekk kremfløten med den resterende enkle vaffelen. Pynt toppen og sidene av kaken med resten av kremen. Dekk med en opp-ned bolle og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer. Server kaken med de resterende bærene.