Gulrotkake

Gulrotkake

Oppdag den perfekte oppskriften på gulrotkake. Enkel å lage, saftig og full av smak. Ideell til feiring eller helgekos. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvitt sukker
  • 2. 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 3. 3 egg
  • 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 3/4 kopp kulturmelk
  • 6. 2 kopper revne gulrøtter
  • 7. 1 kopp kokosflak
  • 8. 1 (425 gram) boks hermetisert ananas, drenert
  • 9. 2 kopper hvetemel
  • 10. 2 teskjeer natron
  • 11. 2 teskjeer malt kanel
  • 12. 1 1/2 teskje salt
  • 13. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 14. 1/2 kopp smør
  • 15. 1 (225 gram) pakke kremost
  • 16. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 17. 4 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform. Sett til side.
  2. 22. I en stor bolle, bland sammen sukker, olje, egg, vanilje og kulturmelk. Rør inn gulrøtter, kokos, vanilje og ananas. I en separat bolle, bland mel, natron, kanel og salt; vend forsiktig inn i gulrotblandingen. Rør inn hakkede nøtter. Fordel røren i den forberedte formen.
  3. 33. Stek i 55 minutter eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta ut av ovnen, og la avkjøle.
  4. 44. I en middels bolle, bland smør eller margarin, kremost, vanilje og melis. Pisk til det er glatt og kremaktig. Pynt kaken mens den fortsatt er i formen.