
Gulrotkake
Oppdag den perfekte oppskriften på gulrotkake. Enkel å lage, saftig og full av smak. Ideell til feiring eller helgekos. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvitt sukker
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 3 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp kulturmelk
- 2 kopper revne gulrøtter
- 1 kopp kokosflak
- 1 (425 gram) boks hermetisert ananas, drenert
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer natron
- 2 teskjeer malt kanel
- 1 1/2 teskje salt
- 1 kopp hakkede valnøtter
- 1/2 kopp smør
- 1 (225 gram) pakke kremost
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4 kopper melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform. Sett til side.
- 2I en stor bolle, bland sammen sukker, olje, egg, vanilje og kulturmelk. Rør inn gulrøtter, kokos, vanilje og ananas. I en separat bolle, bland mel, natron, kanel og salt; vend forsiktig inn i gulrotblandingen. Rør inn hakkede nøtter. Fordel røren i den forberedte formen.
- 3Stek i 55 minutter eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta ut av ovnen, og la avkjøle.
- 4I en middels bolle, bland smør eller margarin, kremost, vanilje og melis. Pisk til det er glatt og kremaktig. Pynt kaken mens den fortsatt er i formen.