
Marys kjøttkake
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1 1/2 pund magert storfekjøtt
- 1 stor løk, hakket
- salt etter smak
- nykvernet svart pepper etter smak
- hvitløkspulver etter smak
- 6 skiver hvitt brød, skåret i terninger
- 1/2 kopp melk
- 1 egg
- 3 spiseskjeer gul sennep, delt
- 1/2 kopp ketchup, delt
- 3 spiseskjeer brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en stor bolle, bland grundig sammen kjøttdeig, løk, salt, pepper og hvitløkspulver. Bland inn brødsmuler, melk, egg, 2 spiseskjeer sennep og 1/4 kopp ketchup.
- 3Trykk kjøttblandingen ned i en 23x13 cm (9x5 tommer) brødform. I en liten bolle, rør sammen resten av sennepen, ketchupen og brunt sukker; hell over kjøttkaken.
- 4Stek i forvarmet ovn i 2 timer.