Marys kjøttkake

Marys kjøttkake

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund magert storfekjøtt
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. salt etter smak
  • 4. nykvernet svart pepper etter smak
  • 5. hvitløkspulver etter smak
  • 6. 6 skiver hvitt brød, skåret i terninger
  • 7. 1/2 kopp melk
  • 8. 1 egg
  • 9. 3 spiseskjeer gul sennep, delt
  • 10. 1/2 kopp ketchup, delt
  • 11. 3 spiseskjeer brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. I en stor bolle, bland grundig sammen kjøttdeig, løk, salt, pepper og hvitløkspulver. Bland inn brødsmuler, melk, egg, 2 spiseskjeer sennep og 1/4 kopp ketchup.
  3. 33. Trykk kjøttblandingen ned i en 23x13 cm (9x5 tommer) brødform. I en liten bolle, rør sammen resten av sennepen, ketchupen og brunt sukker; hell over kjøttkaken.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn i 2 timer.