Bestemor Stougaards karamell- og pekannøtt-søte boller

Bestemor Stougaards karamell- og pekannøtt-søte boller

Lær å lage deilige karamell- og pekannøtteruller med denne tradisjonelle oppskriften fra bestemor Stougaard. Perfekt til helgefrokosten eller som søt avslutning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp melk
  • 2. 1/2 teskje hvitt sukker
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1/4 kopp margarin
  • 5. 1/8 kopp varmt vann (ca. 43°C)
  • 6. 1 pose (0,25 unser) tørrgjær
  • 7. 1 egg
  • 8. 2 1/2 kopper hvetemel, eller etter behov
  • 9. 2 spiseskjeer margarin, myknet
  • 10. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 11. 1 teskje malt kanel
  • 12. 2 spiseskjeer lys maisirup
  • 13. 1 1/2 spiseskje vann
  • 14. 3 spiseskjeer margarin
  • 15. 3/4 kopp pakket brunt sukker
  • 16. 1/2 kopp pekannøtter, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell melken i en liten kjele, og sett den på middels varme. Varm opp til det begynner å danne seg en hinne på toppen, deretter fjernes den fra varmen, og salt og 1/4 kopp margarin røres inn. La det avkjøle til lunkent.
  2. 22. Ha 1/8 kopp varmt vann i en liten bolle. Rør inn sukkeret. Strø gjæren over overflaten, og la den stå til den skummer, ca. 5 til 10 minutter.
  3. 33. I en stor bolle, rør sammen den avkjølte melblandingen og gjæren med en elektrisk mikser på middels hastighet i 2 minutter. Tilsett egg, og bland godt. Bruk en stor tresleiv til å røre inn melet, 1/2 kopp om gangen, og bland godt etter hver tilsetning til deigen er jevn. Elt på en melet arbeidsflate, og tilsett mer mel om nødvendig, til deigen er glatt og elastisk, ca. 8 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den en gang for å dekke toppen. Dekk til, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 til 2 timer.
  4. 44. Slå ned deigen, og la den hvile på benken mens du forbereder karamelltoppen. I en middels bolle, bland sammen mais sirup, 1 1/2 ss vann, margarin og brunt sukker til en jevn blanding. Fordel et jevnt lag i bunnen av en 23x23 cm ildfast form. Plasser pekannøttene opp ned i rader over sukkerblandingen. Sett til side.
  5. 55. På en lett melet arbeidsflate, kjevle ut deigen til en 23x30 cm rektangel. Smør med 2 ss margarin. Bland sammen 1/4 kopp sukker og kanel, og strø over margarinen. Rull deigen opp fra den lange siden for å danne en logg. Klem sammen sømmen for å forsegle. Skjær rullen i 2,5 cm tykke skiver. Plasser skivene i den forberedte formen. Sett til heving på et lunt sted til de har doblet seg i størrelse, ca. 30 minutter.
  6. 66. Forvarm ovnen til 175 grader C. Stek rundstykkene i ovnen i 20 til 25 minutter, til de er gyldne. Vend bakeformen opp ned på et skjærebrett eller en ren bakeplate mens de fortsatt er varme, slik at karamelltoppen er oppå.