
Sjokoladeiskremkake
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladeiskremkake med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfester eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 (18,25 oz.) pakke Pillsbury® sjokoladekake
- 2 kopper (1 pint) kremfløte
- 1 (14 oz.) boks Eagle Brand® søtet kondensert melk
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp mini semi-søte sjokoladebiter
- 1 til 2 spiseskjeer melk
- 1 (16 oz.) boks Pillsbury® sjokoladeglasur
- Rør med dekorasjonsglasur
Fremgangsmåte
- 1Forbered og stek kaken etter pakkens anvisninger, bruk to 23 cm runde kakeformer.
- 2Kled en 20 cm rund bakeform med plastfolie.
- 3Bland krem, søtet kondensert melk og vanilje i en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Pisk i 4 til 5 minutter med elektrisk mikser eller til myke topper dannes. Dekk til og frys i 1 ½ time eller til delvis frossen. Vend forsiktig inn sjokoladestykker, hvis ønskelig. Skje blandingen i den forberedte formen. Dekk til og frys i minst 6 timer, eller til den er fast.
- 4Plasser ett kakebunn på serveringsfat. Vend iskremen ut av formen og legg den på kakebunnen; fjern plastfolien. Legg på den resterende kakebunnen.
- 5Rør inn nok melk i frostingen til å oppnå en lett spredbar konsistens. Raskt fordel frostingen over hele kaken. Dekk løst med plastfolie. Frys til servering.
- 6Ta kaken ut av fryseren 15 minutter før servering. Pynt etter ønske med ferdigkjøpte frostinger.