Tyrkisk pikniksandwich

Tyrkisk pikniksandwich

Lær hvordan du lager en deilig turkey picnic sandwich perfekt for utendørs måltider. En enkel og smakfull oppskrift for sommerens piknik.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp kosher salt
  • 2. 1/4 kopp lyst brunt sukker
  • 3. 1/4 kopp eplecidereddik
  • 4. 1 teskje hele svarte pepperkorn
  • 5. 1/2 teskje rød pepperflak
  • 6. 6 persillekvister
  • 7. 6 timianstilker
  • 8. 4 hvitløksfedd, knust
  • 9. 2 laurbærblad
  • 10. 2 skiver sitronskall
  • 11. 1 liten gul løk, skivet
  • 12. En 2 1/2 til 3 pund storfekjøtt av kalkun, med bein og skinn, vasket og tørket
  • 13. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 14. 1 spiseskje kosher salt
  • 15. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 16. 1 teskje ferske timianblader, finhakket
  • 17. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 18. 6 pretzelbrød, delt og ristet
  • 19. 1/2 kopp Dijon-sennep
  • 20. 1/2 kopp majones
  • 21. Tranebær-løkjam, oppskrift følger
  • 22. 1/4 kopp dillpickles, skåret på langs
  • 23. 2 kopper finstrimlet romanosalat
  • 24. 2 kopper finstrimlet radicchio
  • 25. 6 skiver provolone
  • 26. 6 skiver sveitserost
  • 27. 1 spiseskje rapsolje
  • 28. 1 søt løk, kuttet i julienne-strimler
  • 29. 2 kopper ferske eller frosne tranebær
  • 30. 1 kopp fersk appelsinjuice
  • 31. 1/2 kopp sukker
  • 32. 1 teskje kosher salt
  • 33. 1 teskje appelsinskall, revet
  • 34. En klype rød pepperflak
  • 35. 1 liten rosmarinbusk

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: sandwichpinner
  2. 22. Til saltlaken: Kok opp 2 kvart vann i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett salt, brunt sukker, eddik, pepperkorn, pepperflak, persille, timian, hvitløk, laurbærblad, sitrusskall og løk. Varm opp til saltet er oppløst, ca. 7 til 8 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 4 kopper isbiter, og rør til isen har smeltet. La saltlaken avkjøles i 15–20 minutter før bruk. (Saltlaken kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager.)
  3. 33. Til kalkunpikniksandwichen: Legg kalkunbrystet i den avkjølte saltlaken og sett det i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
  4. 44. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Ta kalkunbrystet ut av saltlaken og tørk det godt. I en liten bolle, bland sammen olivenolje, salt, pepper, timian og hvitløk, og rør godt. Gni kalkunbrystet inn med urteoljen.
  5. 55. Stek i midten av ovnen til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen av brystet (unngå å treffe benet) viser 75 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 1 time. Ta kalkunbrystet ut av ovnen og la det hvile i 20 minutter før det skjæres i tynne skiver.
  6. 66. Til sandwichene: Smør bunnen av pretzelbrødene med sennep og majones. Begynn nederst, og legg et lag med skivet kalkun (fyll godt!), litt tyttebær-løk-syltetøy, en sylteagurk, et lag med romaine- og radicchio-salat, og til slutt en skive provolone- og sveitserost. Legg på den øverste delen av brødene og fest med sandwichpinner.
  7. 77. Sett en middels stor kjele over middels varme og tilsett olje og løk. Kok opp, og rør ofte, til løken er myk og lett brun, ca. 10 minutter. Tilsett tranebær, appelsinjuice, sukker, salt, sitrusskall, pepperflak, rosmarin og 1/4 kopp vann. La det småkoke i ca. 10 minutter. Skru ned varmen til lav, fjern rosmarinen, og la det småkoke videre til væsken har kokt inn og fått en jam-aktig konsistens, ca. 10 minutter til. La det avkjøles.