Grillet nektarinsalat
Lær hvordan du lager en deilig og frisk grilled nectarine salad. Perfekt for sommermåltider med enkel forberedelse og fantastisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 nektariner, delt i to og uten stein
- Olivenolje til å dryppe over
- 2 teskjeer honning
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 2 teskjeer hvitvinseddik
- 1/2 kopp olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp skivede mandler
- 170 gram vårsalatblader
- 60 gram Stilton, Gorgonzola eller annen blåmuggost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en grillpanne på middels høy varme.
- 2Drypp litt olivenolje over nectarinhalvdelene. Grill med snittsiden ned i 2 til 3 minutter, snu halvveis for å få fine grillmerker. Sett til side.
- 3I en bolle, visp sammen honning, Dijon-sennep og eddik. Rør inn olivenoljen for å emulgere. Tilsett litt salt og pepper, og smak til.
- 4Rist de skivede mandlene i en liten stekepanne på middels lav varme til de akkurat begynner å bli gyldne.
- 5I en stor bolle, vend salatbladene med nok av dressingen til å lett dekke. (Du kommer ikke til å bruke all dressingen; spar den til en annen salat i morgen!) Vend inn de varme, ristede mandlene.
- 6Fordel salaten på 4 tallerkener. Plasser en nectarinhalvdel på hver tallerken. Drypp litt mer dressing over nectarinene. Med en gaffel, skjær blåmuggosten i biter og fordel den jevnt over tallerkenene.