
Waldorfsalat
Lær hvordan du lager en klassisk waldorf salat med friske epler, selleri og valnøtter. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund Red Delicious epler
- 5 unser selleri
- 3 unser majones
- 2 unser hakkede valnøtter
- 1/2 presset sitron, etter smak
- Pynt med: appelsinbåter, bær, kiwi, små grønnsaksblomster
Fremgangsmåte
- 1Skrell, kjern ut og skjær de røde delikatesse-apple i medium terninger. Eplene begynner med omtrent 900 gram eple for å gi 570 gram hakket eple. Legg dem i en blandingsbolle og bland med sitronsaft. Dette vil forhindre at eplene blir misfargede. Før du skjærer opp sellerien, blansjer den i kokende vann i 60 sekunder og avkjøl den med kaldt vann. Dette vil fremheve den søte smaken og forlenge salatens holdbarhet. Bland de hakkede eplene, sitronsaften, majonesen, sellerien og la det avkjøle. Server på en seng av salat, toppet med valnøtter, og pynt med en enkel fruktgarnityr. Tradisjonelt serveres dette også med små, søte fingerbiter, for eksempel date- og nøttebrød med bringebærsyltetøy.
- 2Server med: Boston- eller Romaine-salatblad.