Trøffelblomkålgrateng

Trøffelblomkålgrateng

oppskrift på truffled blomkålsgrateng - en kremet og luksuriøs rett med trøffel for en spesiell anledning. perfekt som forrett eller sidesrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 7 ss smør, delt
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 3 kopper melk
  • 150 gram trøffelpeperoncino-ost, revet, eller mer etter smak
  • 1 teskje salt, eller etter smak
  • 1 klype cayennepepper, eller mer etter smak
  • 1 klype malt muskatnøtt
  • 1 stor blomkål, kjernet ut og delt i buketter
  • 2 ss brødsmuler
  • 2 ss finrevet Parmigiano-Reggiano-ost, eller mer etter smak
  • 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk gressløk, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med 1 spiseskje smør.
  2. 2Smelt smøret i en kjele over middels varme. Visp inn melet i smøret; kok opp og rør til den rå meletsmaken forsvinner, ca. 2–3 minutter.
  3. 3Gradvis visp inn melken i melet. Øk varmen til medium-høy; kok opp og rør til blandingen tykner og begynner å småkoke, ca. 5–10 minutter. Rør inn trøffelpecorino, salt, cayennepepper og muskatnøtt til ostesausen er tykk.
  4. 4Kok opp en stor kjele med saltet vann; tilsett blomkålen og kok til den er lett mør, ca. 6 minutter. Sil av vannet og legg blomkålen i den forberedte formen. Fordel ostesausen jevnt over blomkålen. Strø over brødsmuler, Parmigiano-Reggiano og drypp olivenolje over. Strø litt cayennepepper på toppen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent og boblende, ca. 30 minutter. Pynt med finhakket frisk gressløk.