Torsk med pretzel-kruste og aprikos-dijonsaus

Torsk med pretzel-kruste og aprikos-dijonsaus

Lær hvordan du lager en smakfull rett med pretzelpanert torsk servert med en søt og syrlig aprikos-dijonsaus. Enkel oppskrift for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. PRETZEL-omnet cod:
  • 2. 1/3 kopp lett salatdressing
  • 3. 1 tsps. krydret salt
  • 4. 4 oz. små twist-pretzels (ca. 3 1/2 kopper)
  • 5. 4 (4 oz.) torskefileter
  • 6. 2 til 3 ssps. Crisco® Puritan rapsolje med Omega-3 DHA
  • 7. APRIKOS-DIJON-SAUS:
  • 8. 2/3 kopp Smucker's® aprikos lav-sukker syltetøy
  • 9. 1 ss Dijon-sennep
  • 10. 1 ss pluss 1 teskje fettfri halvt og halvt
  • 11. 2 ss finhakket flatbladpersille, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland salatdressing og kryddersalt i en liten bolle. Kjør pretzels i en food processor til de er finhakket, men la noen små biter være igjen; dette gir omtrent 1 kopp. Legg dem i en flat skål.
  2. 22. Smør hver side av fisken med salatdressingen; dekk med knuste pretzels. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Stek fisken sakte, ca. 3 til 4 minutter på hver side (eller til den er gyllenbrun og den indre temperaturen når 63°C), og tilsett mer olje om nødvendig. Hold fisken varm.
  3. 33. Visp aprikosmarmelade, Dijon-sennep og halvparten og halvparten sammen i en liten kjele over middels høy varme. Kok opp til sausen er kremet og har tyknet litt. Server sausen over fisken. Pynt med fersk hakket persille, hvis ønskelig.