Hello Fresh Mobile Banner
Mintet erte-saus

Mintet erte-saus

Lær hvordan du lager en deilig minted pea sauce. Perfekt som tilbehør eller saus til ulike retter. Enkel oppskrift for en frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper kyllingbuljong, helst hjemmelaget eller lavsodium på boks
  • 2 1/4 kopper ferske, skrelte erter
  • 3/4 kopp ferske mynteblader, godt pakket
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Ferskpresset sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1I en 3-liters kjele kok opp buljongen, og tilsett 2 kopper erter. La det koke, og rør av og til, til ertene er møre, ca. 4 minutter.
  2. 2Bruk en stavmikser eller en vanlig blender, og kjør blandingen til den er jevn (vær forsiktig når du blander varme væsker). Tilsett mynte og smør, og kjør til det er glatt. (Hvis du bruker en vanlig blender, heller du sausen tilbake i kjelen.) Sil sausen. Tilsett de resterende 1/4 koppen erter, og la det småkoke til ertene er akkurat møre, ca. 2 minutter. Krydre sausen med salt og pepper, og tilsett sitronsaft etter smak. Server varm eller romtemperert.